Niklas Eriksson tar över som tränare i Leksand. Han tog nyss Leksands J20-lag till SM-guld.
1 av 2
Niklas Eriksson tar över som tränare i Leksand. Han tog nyss Leksands J20-lag till SM-guld. - Foto: Bildbyrån
Han har själv spelat större delen av sin karriär i Leksand.
2 av 2
Han har själv spelat större delen av sin karriär i Leksand. - Foto: Bildbyrån

Niklas Eriksson blir ny tränare i Leksand

Niklas Eriksson tar över taktpinnen efter Leif Strömberg som tränare i Leksand kommande säsong.


LEKSAND. Jodå, det blir som väntat Hockeysverige.se's tidigare bloggare Niklas Eriksson som tar över tränarrollen i Leksand efter Leif Strömberg. Han gör det tillsammans med Christer Olsson, som därmed blir kvar i A-lagsbåset.

- Det känns oerhört inspirerande och en stora ära att få jobba med A-laget i Leksands IF, säger Niklas Eriksson i ett pressmeddelande.

- Vi har ett stenhårt jobb framför oss för att få ihop ett slagkraftigt lag och vårt fokus nu blir att hitta rätt spelartyper till truppen. Men vi känner stor framtidstro i och med SM-guldet för juniorerna och vet att vi har spelare som kan komma upp och representera LIF i A-laget och vår målsättning är att lotsa in juniorer i A-laget. Men vi anser att det utöver det kommer krävas vägledning av etablerade spelare för att fortsätta utveckla de yngre killarna, menar Eriksson.

Niklas Eriksson avslutade sin aktiva karriär 2007 i italienska Brunico och blev tränare för Leksands J20-lag direkt till säsongen som följde och lotsade tidigare i vår laget till J20-titeln.

Som spelare gjorde han 17 A-lagssäsonger med Leksand

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.