Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksand hämtar in ratad Röglespelare

- 01/05/2010, 11:52 -
Enström klar för spel i Leksand.

Enström klar för spel i Leksand.

BILDBYRÅN

Tommy Enström fick inte vara kvar i Rögle. I stället fortsätter han nu sin karriär i Leksand. På fredagen meddelade dalaklubben att den kontrakterat 23-åringen i 2+1 år.

LEKSAND. - Tommy har fina grundvärderingar när det gäller sin satsning på hockeyn, vet vad som krävs för att lyckas och har dessutom en riktigt bra karaktär, säger tränaren Christer Olsson om nyförvärvet i ett pressutskick.

Enström gjorde 17 poäng (3+14) på 54 elitseriematcher den gångna säsongen och användes som center såväl som ytterforward och back av dåvarande tränaren Gunnar Persson.

- Han kan spela på många olika positioner i laget och vi ser honom i första hand som back här hos oss med tanke på hans fina skridskoåkning som vi kommer ha nytta av i försvarsarbetet, säger Christer Olsson.

Tommy Enström, vars bröder Tobias (Atlanta i NHL) och Thomas (Modo) samt syster Tina (Modo) också är framstående hockeyspelare, hade tre raka säsonger i Rögle bakom sig. Innan dess spelade han för Sundsvall respektive Modo.

Hockeysverige.se