Johan Ryno sluter cirkeln

- 20/05/2010, 13:24 -
Ryno återvänder till Oskarshamn.

Ryno återvänder till Oskarshamn.

BILDBYRÅN

Det var i Oskarshamn han gjorde ett namn för sig själv. Därefter har Johan Ryno spelat för Frölunda, AIK, Timrå, Djurgården och Grand Rapids Griffins utan att lyckas få något genombrott.

OSKARSHAMN. Nu återvänder den storvuxne 23-åringen till Oskarshamn för att försöka få ny fart på karriären. Kontraktet är skrivet över två säsonger. Ryno spelade senast för klubben under sin sista juniorsäsong 2005/06 och svarade då för 23 poäng (13+10) på 34 matcher.

- Jag trivdes bra senast jag spelade i Oskarshamn. Jag vill tillbaka och spela på hög nivå och i Oskarshamn kommer jag få stort förtroende och spela mycket, säger Johan Ryno i ett pressmeddelande från klubben.

- Jag har har oflyt med skador men nu har jag fått bättre ordning på kroppen. Det har också varit lärorika år för mig.

Den gångna säsongen gjorde den tidigare juniorlandslagsmannen20 poäng (9+11) på 47 matcher för AIK. Efter att laget hade spelat upp sig i elitserien nåddes han av beskedet att han inte skulle få förnyat förtroende.

Klar för Oskarshamn är även den finländske backen Tero Konttinen. 24-åringen gjorde 25 poäng på 35 matcher för Jokipojat i den finska andraligan Mestis den gångna säsongen. 2008/09 gjorde han ett kort inhopp på nio matcher i Djurgården.

- En spelskicklig och offensiv back, precis vad vi sökt. Han är bra med puck och har fina meriter från båda de högsta ligorna i Finland, säger sportchefen Tommy Salo.

Hockeysverige.se