Ryno återvänder till Oskarshamn.
Ryno återvänder till Oskarshamn. - Foto: BILDBYRÅN

Johan Ryno sluter cirkeln

Det var i Oskarshamn han gjorde ett namn för sig själv. Därefter har Johan Ryno spelat för Frölunda, AIK, Timrå, Djurgården och Grand Rapids Griffins utan att lyckas få något genombrott.


OSKARSHAMN. Nu återvänder den storvuxne 23-åringen till Oskarshamn för att försöka få ny fart på karriären. Kontraktet är skrivet över två säsonger. Ryno spelade senast för klubben under sin sista juniorsäsong 2005/06 och svarade då för 23 poäng (13+10) på 34 matcher.

- Jag trivdes bra senast jag spelade i Oskarshamn. Jag vill tillbaka och spela på hög nivå och i Oskarshamn kommer jag få stort förtroende och spela mycket, säger Johan Ryno i ett pressmeddelande från klubben.

- Jag har har oflyt med skador men nu har jag fått bättre ordning på kroppen. Det har också varit lärorika år för mig.

Den gångna säsongen gjorde den tidigare juniorlandslagsmannen20 poäng (9+11) på 47 matcher för AIK. Efter att laget hade spelat upp sig i elitserien nåddes han av beskedet att han inte skulle få förnyat förtroende.

Klar för Oskarshamn är även den finländske backen Tero Konttinen. 24-åringen gjorde 25 poäng på 35 matcher för Jokipojat i den finska andraligan Mestis den gångna säsongen. 2008/09 gjorde han ett kort inhopp på nio matcher i Djurgården.

- En spelskicklig och offensiv back, precis vad vi sökt. Han är bra med puck och har fina meriter från båda de högsta ligorna i Finland, säger sportchefen Tommy Salo.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.