Torsdag 30 Jun
Stockholm

Legendaren kan vända hem

Per-Erik Eklund är sugen på att vända hem till Leksand.
Per-Erik Eklund är sugen på att vända hem till Leksand. Foto: BILDBYRÅN

Per-Erik Eklund blev uppsagd från jobbet som scout för Montréal Canadiens. Nu öppnar han för en comeback i Leksand, där posten som sportchef är vakant efter Patric Kjellbergs avhopp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LEKSAND. - Jag är intresserad. Jag känner ju både tränarna och folket i föreningen. Jag kan spelarmarknaden i Sverige och i Nordamerika och vet vad som krävs, säger Per-Erik Eklund till Dalarnas Tidningar.

- Det är en intressant och utsatt post, men det är jag van vid. Man måste prestera, men jag känner att det är läge att komma lite närmare ett lag. Jag vill känna lite puls igen. Som scout flyter man mest runt. Det hade passat bra nu med barnen som blivit lite större och så där. Jag har mer tid och engagemang.

Det finns emellertid andra uppdrag som lockar också. Det finns mer intresse för den tidigare stjärncenterns tjänster i Nordamerika.

- Det är inte så konstigt när man är inne i det här. Jag har anbud från en NHL-klubb så det ligger väl närmast till hands just nu. Men vi får se vad som dyker upp.

Leksands ordförande Bertil Daniel bekräftar att Eklund är ett av namnen de tittar på.

- Per-Erik har anmält sitt intresse för jobbet, men han är inte ensam. Det är många som vill jobba i Leksands IF. Just nu vill jag inte diskutera några namn, säger han till dt.se.

47-åringen har varit engagerad i Leksand tidigare. Både som spelare och tränare.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.