Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Björklöven sparkas ur allsvenskan

BJörklöven spelar inte i allsvenskan nästa säsong.

BJörklöven spelar inte i allsvenskan nästa säsong.

BILDBYRÅN

Sport | 07/06/2010 18:04

Björklöven spelar inte allsvensk hockey kommande säsong. Idag kom beslutet från hockeyallsvenska nämnden om att den krisdrabbade klubben inte beviljas elitlicens för spel i Allsvenskan.

UMEÅ. Den segdragna affären kring huruvida Björklöven ska förbli ett allsvenskt lag eller inte kan ha fått sitt slut på måndagen.
Då valde Svenska Ishockeyförbundets hockeyallsvenska nämnd att inte bevilja klubben elitlicens för kommande säsong.

Klubbens ekonomiska problem lyckade man aldrig rädda på rätt sätt, anser nämnden.

- Björklöven AB, som misslyckats med det inledande frivilliga och det sedan påbörjade lagreglerade rekonstruktionsförfarandet har i praktiken nyttjat konkursen som medel för att komma ur en obeståndssituation och genomföra den redovisade uppgörelsen med sina borgenärer, skriver de och menar att Björklöven fått för lång tid på sig att räta till ekonom, skriver nämnden i sitt beslut.

Man hävdar också att klubben haft lång tid på sig att reda ut sina ekonomiska problem.

- Det i och för sig framgångsrika arbete som Björklövens Vänner utfört efter konkursbeslutet har skapat förutsättningar för fortsatt verksamhet, men ägt rum för sent för att kunna berättiga elitlicens, skriver man vidare.

Hockeysverige.se