Tisdag 3 Aug
Stockholm

Ryggskadan dödar veteranens karriär

Peter Högardh tvingas lägga av.
Peter Högardh tvingas lägga av. Foto: BILDBYRÅN

Den 34-årige veteranen, Peter Högardh, tvingas lägga av. En ryggskada sätter stopp för vidare spel.– Det känns inte alls realistiskt och jag vill inte ta några risker, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÄNGELHOLM. Peter Högardh tvingas lägga rören på hyllan. Han är fortfarande långt ifrån återställd efter den ryggskada han fick i en match mot Linköping och väljer nu att fimpa karriären.

- Det är bara att acceptera. Det känns inte alls realistiskt och jag vill inte ta några risker. Just nu är all min fokus att bli så hyfsad i ryggen att jag kan leva ett normalt liv, säger han till hd.se.

34-åringen skrev på för tre år med Rögle när han återvände till Sverige från succén i tyska Duisburg för två år sedan, men tvingas nu alltså skippa det sista året.

Högardh sköt 50 poäng på 102 matcher under Rögles andra vända i Elitserien och har tidigare elitseriespelat för både Frölunda och Modo för totalt 221 poäng på 422 matcher.

Säsongen 01/02 var han skyttekung i Elitserien när han sköt 22 mål för Modo. Tre år senare var han med i det supervassa lag Frölunda vann SM-guld med under lockouten.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela