Kalle Olsson gillade inte det ryska laget.
Kalle Olsson gillade inte det ryska laget. - Foto: Andreas Hillergren/BILDBYRÅN

Efter skalpen: "De var griniga på allt"

Det blev 3-3 mellan det allsvenska gänget Västerås och det ryska stjärnlaget Salavat Yulaev. Men en särskilt välspelad match blev det inte.


VÄSTERÅS. Det återstod bara 28 sekunder av matchen när Patrick Thoresen skickade in 3-3-kvitteringen för Salavat Yulaev. Så nära var allsvenska Västerås att besegra det ryska stjärnlaget, som rankades som etta i Europa av Hockey Archives så sent som förra veckan.

I en grinig match som innehöll 75 utvisningsminuter lyckades Västerås haka på de betydligt skickligare motståndarna tack vare Daniel Sperrles utmärkta målvaktsspel. 28-åringen, som har varit verksam i Ryssland, stoppade 37 av 40 skott.

– Det var en bra match. Killarna uppträdde bra och jobbade hårt, men vi får inte glömma bort att Daniel Sperrle betydde en hel del. Utan hans spel i målet hade det kunnat dra iväg siffermässigt, säger tränaren Mats Waltin till vlt.se.

Under matchens gång uppstod flera skärmytslingar. Bland annat var provspelaren Viktor Mårtensson, som kritiserades för att ha gett sig på "Foppa" i träningsmatchen mot Ice Breakers, involverad i en batalj med stjärnan Alexander Radulov.

– De var griniga på allt, kommenterar VIK:s Kalle Olsson.

Västerås mål gjordes av Jonas Leetma, Robin Nilsson och just Olsson. Petr Schastlivy och Morabekante backen Miroslav Blatak gjorde ryssarnas övriga mål.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!