Mats Sundin hyllar Kenny Jönsson efter avskedsmatchen.
1 av 2
Mats Sundin hyllar Kenny Jönsson efter avskedsmatchen. - Foto: David Magnusson / SvD / SCANPIX
Kenny Jönsson var klart rörd när hyllningarna inte ville ta slut.
2 av 2
Kenny Jönsson var klart rörd när hyllningarna inte ville ta slut. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

"Han är en nationalhjälte"

Mats Sundin talar ut efter gårdagens känslosamma avskedsmatch och han håller inte tillbaka i sina hyllningar till den forne lagkamraten Kenny Jönsson.


ÄNGELHOLM. Efter ett drygt års frånvaro från ishockeyn gjorde Mats Sundin i går comeback när Kenny Jönsson hyllades i Lindab Arena i Ängelholm. Sundin, som var lagkamrat med Jönsson i Toronto under en kort tid, visade att takterna satt i och svarade för ett mål och tre assist när All Star-laget föll med 8-9 efter straffar.

- Det var skitkul, jag älskar ju att spela hockey. Och det var en stor ära att få vara med om det här. Jag var väldigt imponerad och rörd över den hyllning som Kenny fick där ute, säger Mats Sundin till Helsingborgs Dagblad.

- Jag är förvånad över vilket fantastiskt stöd det finns här i Ängelholm för Rögle och för Kenny. Hyllningarna är verkligen välförtjänta.

Den 39-årige före detta Torontokaptenen passade själv på att ge Kenny Jönsson en egen hyllning.

- Han är en nationalhjälte i hela Sverige. En av landets bästa backar genom tiderna. Han är en komplett spelare som är bra på skridskorna, har bra spelsinne, är stor och stark och bra både defensivt och offensivt. En drömback som inte kommer fram varje år. Tråkigt att han slutade så tidigt, säger Mats Sundin.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.