Viktor Sjödin fick betala sin egen operation.
Viktor Sjödin fick betala sin egen operation. - Foto: BiLDBYRÅN

"Surt att Bofors inte ville ställa upp"

Den skadade spelaren fick betala för sin egen operation.


BOFORS. I december skadade Bofors dåvarande forward Viktor Sjödin handleden. Klubbens läkarteam konstaterade att 22-åringen hade drabbats av en stukning. När smärtan inte ville försvinna gjordes en ny undersökning. Då visade det sig att ett ledband var av.

Problemet var att Sjödin vid det laget hade bytt klubb till Oskarshamn. När han så tvingades till en operation tidigare i månaden ville inte Bofors ställa upp ekonomiskt för att hjälpa sin tidigare spelare.

- Det är tråkigt att det bara blir business, att de inte känner något ansvar för personer. Jag har ändå gjort allt jag kan för klubben i tre år då vill man ju känna att de bryr sig lite, säger Viktor Sjödin till Värmlands Folkblad.

Eftersom operationen blev brådskande tvingades Viktor Sjödin göra ingreppet på en privat klinik i Göteborg. Det drev upp kostnaderna.

- Det var det ekonomiska jag ville ha en del hjälp med, Oskarshamn har ju tagit på sig en del. Men jag får betala en hel del ur egen ficka.

Bofors sportchef Stefan Bengtzen säger till vf.se att det aldrig var aktuellt att kompensera Viktor Sjödin.

- Det känns oerhört konstigt att en ny klubb ska kräva sjukersättning från den gamla. Hur skulle det se om det vore så i hela Hockeysverige, menar han.

Själv är Viktor Sjödin, som kommer att missa stora delar av den här säsongen, besviken på sin forna arbetsgivare.

- Det är klart att det har varit jättejobbigt, men nu vill jag bara lägga det bakom mig. Men det är surt att Bofors inte ville ställa upp och hjälpa till.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?