Rögles chanser att klättra ska ha ökat med de nya spelarna hävdar den tidigare sportchefen.
Rögles chanser att klättra ska ha ökat med de nya spelarna hävdar den tidigare sportchefen. - Foto: Andreas Hillergren/AP/SCANPIX

Importerna hyllas av Hansson

Rögles forwardscoach medger att med de nya spelarna i truppen skulle ha klarat sig väldigt bra i elitserien, något som bådar väldigt gott inför Rögles ambitioner ta steget upp ur allsvenskan.


ÄNGELHOLM. Rögle har träningsmatchat i Schweiz under helgen. Där har lagledningen stiftat närmare bekantskap med de kanadensiska importerna Vic Bartley, Adam Hobson och Evan Barlow.

Tidigare sportchefen och nye forwardscoachen Roger Hansson öser lovord över trion efter deras insatser i Schweiz.

- Vic (Bartley) har pondus och leder spelet på isen. Han kommer efterhand garanterat växa in som ledare i gruppen. När det gäller skridskoåkningen är han den mest explosive i laget. Evan (Barlow) är mer som gubben i lådan. Han dyker upp och sätter puckarna, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Mest imponerad är han emellertid av den i Lund födde Adam Hobson, en spelare som enligt Hansson påminner om en annan kanadensare med ett förflutet i Rögle som i dag spelar i Modo.

- Han är väldigt lik Byron Ritchie i sin åkstil och sitt sätt att agera på banan. Han kan låsa fast pucken i motståndarnas zon och agerar med stor pondus. Men han skjuter hårdare. Han kommer att ha allsvenskans hårdaste handledsskott, tror Roger Hansson.

Hade Roger Hansson fått välja mellan årets importer och fjolårets (Eric Beaudoin och Jeremy Colliton) hade valet varit enkelt.

- Jag hade valt årets. Till exempel har Adam bättre kvalitéer än Eric Beaudoin och både Adam och Vic hade klarat sig bra i elitserien.

Huruvida Evan Barlow blir en röglespelare den här säsongen återstår att se. Klubben ska ta ställning till om hans tryout leder till ett kontrakt i början av den här veckan.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!