Veteranen varnar: "Vi kan överraska"

- 16/09/2010, 11:33 -
Matt Davidsson varnar.

Matt Davidsson varnar.

ERIK S. LESSER/AP/SCANPIX

Efter nio säsonger är Matt Davidsson tillbaka i allsvenskan.

VÄXJÖ. Hans tränare Mikael Tisell konstaterade på presskonferensen att "Växjö Lakers är ett riktigt bra lag" och påminde alla om att Lakers är ett lag som spelat i kvalserien till elitserien de två senaste säsongerna. Det märktes också på isen, även om nykomlingen Taif stod upp hyfsat spelmässigt.

– Men vi måste göra mål, vi kan inte göra ett mål i varje match utan vi måste hitta ett sätt att lösa det, säger Matt Davidson.

Varför gör ni inte fler mål idag?

– Det är en bra fråga och jag önskar att jag hade ett svar på det. Vi gör de rätta sakerna men inte tillräckligt bra och när vi väl får chansen gör vi inte vad som krävs för att göra mål.

Jag tyckte det såg ut som att ni hade svårt att få till de riktigt heta chanserna.

– Vi är ett ganska enkelt spelande lag, vi vill komma till avslut, jobba in mot målet och försöka trycka dit returerna. Vi är inte ett sånt lag som dribblar oss genom hela motståndarlaget och sätter dit den utan vi måste jobba hårt för att göra de "fula" målen så att säga. Förhoppningsvis släpper det, vi måste bara jobba vidare.

Bjöds på bästa läget

Den 33-årige kanadensaren kom till Taif inför förra säsongen och levererade direkt. Tillsammans med stjärnvärvningarna Jari Kauppila och Teemu Elomo är det tänkt att han ska dra det tunga oket och visst, kedjan hade en förmåga att jobba ner pucken i offensiv zon och sätta tryck på Lakers, men därefter hände inte särskilt mycket mer – det bästa läget bjöds Teemu Elomo på i slutet av andra perioden och då blev avslutet för tamt för att överlista säkre Christoffer Bengtsberg i hemmamålet.

Trots förlusten i den svåra bortapremiären är Matt Davidson hoppfull inför återstoden av säsongen.

– Jag tycker inte vi spelade så bra som vi kan ikväll, men vi har ett bra lag. Och spelar vi på rätt sätt, det sätt vi behöver spela på för att vinna matcher så tror jag att vi kan överraska många lag och börja vinna matcher. Det kommer bli tufft och det är vi medvetna om, men det är 51 matcher kvar att spela.

Slutord som tycktes vara mantrat från Växjö Ishall på onsdagskvällen.

Hockeysverige.se