"Örebro är ju det värsta som finns"

- 02/10/2010, 14:48 -
Mikael "Daggen" Eriksson har bara starka ord att säga inför derbyt.

Mikael "Daggen" Eriksson har bara starka ord att säga inför derbyt.

BILDBYRÅN

I kväll möts rivalerna Bofors IK och Örebro Hockey i Nobelhallen i Karlskoga. Räkna med att det kommer att koka. Både på isen och på läktaren.

ÖREBRO. - Jag har spelat mot Örebro när jag var junior, så jag vet känslan. Det är hat, så är det. Örebro, det är ju det värsta som finns. Det är bara vinst som gäller, säger Bofors forward Mikael "Daggen" Eriksson till Karlskoga-Kuriren.

23-åringen var skadad under stora delar av fjolåret och missade derbyna då. Han har emellertid full koll på motståndarna och tror inte att de ska vara omöjliga att störa - trots sina fem raka segrar under allsvenskans inledning.

- Örebro är ett sjukt bra lag, de har i princip tre förstalinor och riktigt bra spetskompetens i spelare som Strömberg, Sjödell, Löwdahl och Weinstock. Men när det hettar till kanske de inte är lika bra. I ett derby kan det bli vad som helst, och det är oftast vilja och kamp som gäller – och vi ska visa att vi är bättre än dem på att kriga, säger han till KK.

Bofors får svårt att få ihop fullt lag till derbyt. Man är hårt skadedrabbat på framför allt backsidan. I onsdagens match mot Rögle bröt Fredrik Ericson ett finger och sedan tidigare är veteranerna Peter Messa och Christian Carlsson långtidsskadade. Nu måste klubben värva nytt.

- Det är självklart. Har man tre backskador så är det klart att man ser sig omkring. Jag hoppas att vi ska ha en ny back här inom kort. Det skulle vi behöva, för man spelar så många matcher. Vi behöver ha in en. Minst en, säger tränaren Sam Hallam.

Örebro saknar ljumskopererade backen Christoffer Norgren, men får tillbaka poängkungen Conny Strömberg efter sin avstängning.

Hockeysverige.se