AIK vann toppmöte

AIK vann toppmötet över Mora och tog sin tredje raka i hockeyallsvenskan. (TT)

AIK vann toppmötet över Mora med 2-1 och tog sin tredje raka seger i hockeyallsvenskan. Stockholmslaget gjorde båda sina mål i den andra perioden genom Per Savilahti-Nagander i spel fem mot tre och Daniel Bång.

Jag tycker vi spelade bra efter de tio första minuterna av matchen, sade AIK-tränaren Roger Melin till TV4 sport.

Mora pressade AIK hårt i början av matchen och tog ledningen genom Mikael Simons. Sedan tog AIK över och skapade flera bra chanser, men Moramålvakten Robert Kristan storspelade.

För Mora, som åkte ur elitserien förra säsongen, var förlusten den första för säsongen efter två segrar i början. AIK har tre segrar på fyra matcher och ligger tvåa efter Leksand som har tre raka segrar.

Nybro besegrade Björklöven med 4-2 trots att Umeålaget vann skotten med 30-19.