Onsdag 4 Aug
Stockholm

Wikegård: "Leksands backar är lite trögfotade"

Niklas Wikegård tycker att Leksands backar är för långsamma.
1 av 2
Niklas Wikegård tycker att Leksands backar är för långsamma. Foto: BJÖRN LINDGREN/BILDBYRÅN
Det var 17319 personer på plats när Leksand mötte Mora i Slaget om Siljan.
2 av 2
Det var 17319 personer på plats när Leksand mötte Mora i Slaget om Siljan. Foto: Henrik Hansson / SCANPIX

Niklas Wikegård tror inte att Leksand kan bli att räkna med – han menar att deras backar är för långsamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Wikegårds blogg:

Följ Niklas Wikegårds hockeyblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. Nyheter24:s hockeybloggare Niklas Wikegård besökte "Slaget om Siljan" mellan Leksand och Mora som spelades utomhus i helgen. Mora vann med 4-1 och Wikegård anser att Leksand inte kan konkurrera på samma sätt som tidigare.

– De här 16- 17-tusen leksingarna, och så var det ett gäng Moraiter också. Det var en fantastisk folkfest där uppe i Siljan. Matchen började bra, men Leksands backbesättning är...alltså det är ingen back som är dålig men de är för långsamma. De är omoderna, säger han i sin blogg.

"De flesta är ganska trögfotade i Leksand"

Matchen slutade i Moras favör som, enligt Wikegård, hade en betydligt högre fart och frenesi.

– De har inte den farten i laget generellt utan de flesta är ganska trögfotade i Leksand. Jag säger absolut inte att Leksand är dåliga. Men om man ska vara med och konkurrera om de första två-tre platserna så är Leksand klart, både anfallsmässigt och försvarsmässigt, sämre än tidigare.

Wikegård tror inte att Leksand kommer kunna slåss om en plats i elitserien det här året heller. Han menar att de måste börja satsa betydligt mer på juniorerna.

– Man har ett gäng riktigt unga killar. Låt dem gå. En Djurgårdsmodell eller som det var i Frölunda för många år sedan. Låt de här unga gå ihop och skapa energi. Satsa på en eller två formationer som är lite äldre och kostar pengar. Låt dem köra, säger Wikegård.

Kommentera
Kopiera länk
Dela