Huddinge Hockey fick ett erbjudande från Tingsryds ordförande Torsten Liljegren om "extra tillskott i kassan" om de slår Karlskrona på fredag.
1 av 2
Huddinge Hockey fick ett erbjudande från Tingsryds ordförande Torsten Liljegren om "extra tillskott i kassan" om de slår Karlskrona på fredag. - Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Tingsryd är i ett prekärt läge och behöver en Karlskrona-förlust för att öka sina chanser att behålla den allsvenska platsen.
2 av 2
Tingsryd är i ett prekärt läge och behöver en Karlskrona-förlust för att öka sina chanser att behålla den allsvenska platsen. - Foto: DANIEL NILSSON / BILDBYRÅN

Mutskandal skakar kvalet till hockeyallsvenskan

Tingsryds ordförande Torsten Liljegren erbjöd Huddinge "ett extra tillskott i kassan" om laget skulle slå Karlskrona på fredag.


Kvalet till hockeyallsvenskan:

Tingsryd spelar sin nästa match mot jumbon Asplöven och allt talar för en tämligen enkel seger medan Huddinge möter Karlskrona, som innehar den sista avancemangsplatsen.

Om Huddinge vinner mot Karlskrona får Tingsryd ett guldläge inför den sista omgången då de möter tabellledarna Troja/Ljungby.

Tabellen just nu:

1. Troja/Ljungby, 8, +19, 23

2. Karlskrona, 8, +6, 15

--------------------------------

3. Tinsgryd, 8, +6, 14

4. Huddinge, 8, +7, 11

5. Vita Hästen, 8, -9, 5

6. Asplöven, 8, -29, 4

STOCKHOLM. I söndags slog Tingsryd Huddinge på bortaplan i kvalet till hockeyallsvenskan och Huddinge ser ut att få det svårt om de ska nå avancemang.

Efter matchen steg Tingsryds ordförande Torsten Liljegren in i Huddinges omklädningsrum och erbjöd laget "ett extra tillskot i kassan" om de skulle slå Karlskrona på fredag.

– Han började snacka och sa att han erbjuder ett tillskott i kassan om vi slår Karlskrona, säger Huddinge-spelaren Alexander Ytterberg till Aftonbladet och föklarar hur laget reagerade på anbudet:

– Vi reagerade starkt. Det kändes som ett väldigt olämpligt beteende över huvud taget, inte minst med tanke på att han gick in i vårt omklädningsrum fem minuter efter en tung förlust. Det blev ganska aggressivt och vi bad honom dra direkt – och det gjorde han till slut.

"Det är en morot för dem att prestera bättre"

Liljegren själv bekräftar att händelsen har ägt rum. Han menar dock att han inte blev utkastad ur omklädningsrummet och att han inte kom med ett oanständigt förslag.

– Det handlar absolut inte om någon muta.

Tingsryd-ordföranden menar snarare att hans företag kan erbjuda sig att sponsra Huddinge nästa säsong som en "morot för dem att prestera bättre".

– En muta för mig, i det här sammanhanget, handlar om att jag skulle ha bett dem att förlora. Men nu ”ber” jag dem att vinna – då är det en annan femma, säger Liljegren.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.