1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Krisen total i Malmö: "Måste ta oss samman"

Storsatsande Redhawks tar i kväll mot Leksand, och efter fyra raka förluster är vinst ett måste för en pressad Leif Strömberg.


Tabelltoppen

1. Örebro, 18,  63-35, 45

2. Bofors, 18, 56-45, 38

----

3. Leksand, 18, 50-28, 37

4. Västerås, 18, 56-38, 34

5. Malmö, 17, 57-46, 30

MALMÖ. Före säsongen blev Percy Nilssons Redhawks ännu kapitalstarkare - när Hugo Stenbeck klev in föreningen med fräscha miljoner. Miljardären plockade in tränaren Leif Strömberg och stjärnan Linus Klasen för dyra pengar. Resultatet? En femteplats...

- När jag tränade Bofors hade vi spelare som knappt hade betalt. Vi kunde slå Linköping både hemma och borta. Då satt jag inte och gapade om någon budget. Så varför ska jag göra det nu? Det är inte mitt bord, säger en pressad Leif Strömberg till Sydsvenskan.

Hökarna har förlorat de fyra senaste matcherna och tappar ordentligt med mark i tabellen - just nu har Malmö hela åtta poäng upp till Bofors på andra platsen.

– Jag har lång erfarenhet och jag har varit med om sådana situationer där man tycker att vi ska vinna med fem, sex mål. Men det finns inget lag i världen som kan rulla ut röda mattan i sextio minuter. Det har vi inte heller trott. Allsvenskan är för bra för det, säger Strömberg och fortsätter:

– Det finns inte några trollformler. Vi måste ta oss samman. Men resultatet styr tanken på många.

Frågan är om tränaren har råd med en förlust till.

– Jag har inte tänkt på det så mycket. För mig är det bara nästa match som gäller.

– Du kan ha vilka rykten som helst kring dig, men jag tror inte på att skälla. Jag gör det mycket sällan. Varje individ måste ta ansvar för sin egen prestation där ute. Sedan får ledarna ta ansvar för resultaten. Så kommer det alltid att vara.

MIF Redhawks - Leksand startar klockan 19.00 och visas i Viasat Hockey.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!