Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bottennappet blev droppen för Leksand: "Gjorde inte saker bättre"

- 30/11/2011, 17:49 -
Tommy Salo: "Det var en chock för alla".
1 av 2

Tommy Salo: "Det var en chock för alla".

Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

Huvudtränaren Christer Olsson tvingas lämna Leksand.
2 av 2

Huvudtränaren Christer Olsson tvingas lämna Leksand.

Rickard Nilsson/BILDBYRÅN

Sportchefen Tommy Salo förklarar varför tränarduon fick sparken - och pratar om sin nya roll i tränarbåset.

LEKSAND. Den tunga 2-4-förlusten mot nästjumbon Sundsvall blev sista droppen för Leksand som, trots att de ligger på en delad tredjeplats, har gjort av med tränarduon Christer Olsson och Niklas Eriksson.

– Vi har gjort några matcher som inte har varit tillräckligt bra. Och den mot Sundsvall gjorde inte precis saker och ting bättre, säger sportchefen Tommy Salo till Nyheter24.

Det var på ett extrainkallat möte på onsdagseftermiddagen som spelartruppen fick det överraskande beskedet.

Hur reagerade de?

– Det är ju en chock för alla. Självklart kommer det att bli lite annorlunda, men de ser omställningen som helt okej, säger Salo.

Salo kliver in i tränarbåset

Det stod snabbt klart att tredjetränaren Andreas Appelgren kommer ta över laget. Och han kommer dessutom få sällskap av sportchefen Salo, som gör comeback i tränarbåset.

– Andreas kommer att ta över ansvaret, coacha och ta hand om träningarna. Han har ju varit med hela tiden och han vet hur spelarna fungerar. Jag ska ha en övergripande roll, plus att jag ska hjälpa Andreas, berättar den förre landslagsmålvakten.