Säsongen över för Mora

Det blir inget återtåg till elitserien för Mora.


Dalalaget förlorade den avgörande playoffmatchen mot Almtuna med 3-0, och har därmed spelat klart för säsongen.

För Almtuna väntar nu en matchserie mot Växjö där det ligger en plats i kvalserien i potten.

Det var i slutet av mittperioden som Almtuna tog ledningen.

Fredrik Vestberg slog in 1-0-målet - extra lämpligt då han är hockeyfostrad hos Moras lokalkonkurrent Leksand.

– Det var extra skönt just därför, det kan jag erkänna, sade han till TV4 Sport.

I slutperioden ökade sedan Victor Rollin-Carlsson på till 2-0 och trots att Mora behövde forcera rejält framåt för att åstadkomma en reducering hände inte mycket offensivt. När de väl skapade en målchans var storspelande Almtunamålvakten Mark Owuya i vägen.

I slutminuten plockade dessutom Owuya en straff, som verkligen kunde ha gjort slutet spännande. I stället kunde Fredrik Vestberg lobba in 3-0-pucken när Mora tagit ut målvakten Juha Pitkämäki i en sista jakt på segern.

– Man måste göra mål för att vinna, men det gör vi inte. Individuella misstag avgör i dag, och tyvärr var det vi som gjorde dem, sade Moratränaren Harald Lückner till TV4 Sport.

Publiksiffran var direkt usel. Endast 1 639 personer hade tagit sig till ishallen i Mora för den avgörande matchen - vilket inte heller höll elitserieklass.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.