Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hockeyförbundet lottade om

- 04/03/2009, 14:27 -

Efter protester tvingades Svenska ishockeyförbundet göra om lottningen.

Efter protester tvingades förbundet göra om lottningen till play off 3 till allsvenskan. Vid första lottningstillfället tog hockeyförbundet med ett lag som enligt reglerna inte skulle ha lottats.

– All heder åt förbundet. Alla kan göra fel, men det är stort att medge och rätta till det. Nu blev alla nöjda i slutänden, och reglerna har följts på så sätt att vi möter Enköping. Vilket varit fastställt sedan i maj 2008, säger Örebro hockeys ordförande Mikael Fahlander till Nerikes Allehanda på nätet.

Enligt seriebestämmelserna ska tvåorna i Allettan södra respektive Allettan mellan möta varandra i play off 3. De lagen, Örebro och Enköping, hade börjat planera inför matcherna när de nåddes av beskedet att Enköping lagts i lottningsburken och lottats att få möta Haparandaklubben Asplöven medan Örebro fick Piteå som motståndare.

Örebro och Enköping protesterade mot missen som skulle innebära långa och dyra resor. Först efter ett styrelsemöte i ishockeyförbundet och ett telefonmöte med de inblandade klubbarna löstes frågan. Reglerna kommer att följas, med undantaget att de två Norrbottenslagen också får möta varandra.

Så här spelas play off 3 till allsvenskan: Enköping-Örebro, Piteå-Asplöven, Skåre-Valbo och Nyköping-Tingsryd.

Skrivet av: