Måndag 21 Jun
Stockholm

Ersättarnas kamp: "Vill göra julen rolig för fansen"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ett skadeskjutet Leksand åker till Malmö för att undvika säsongens vanligaste resultat lagen emellan: "Vi vet hur de spelar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Streckstriden

3. Västerås  32, 95-62, 60 

---

4. Leksand   31, 77-55, 56

5. Rögle     32, 104-93, 52

6. Oskarsham 32, 89-89, 51

7. Malmö     31, 92-87, 49

---

8. Södertälje 31, 62-76, 43

Leksands bortfall:

Tommy Enström - huvudvärk.

Pelle Prestberg - höftskadad.

Filip Forsberg - uppladdning inför JVM.

Michael Raffl - landslagsuppdrag.

Mark Hurtubise - sjuk.

Tränarcirkusen

MIF, ut: Leif Strömberg fick sparken 6 december. In: Assisterande Ulf Taavola.

Leksand, ut: Olsson och Eriksson fick gå den 30 november. In: Andreas Appelgren.

MALMÖ. Hugo Stenbecks miljonsatsning i MIF Redhawks har inte fått önskat resultat. Laget ligger på en allt annat än imponerande sjundeplats - men mot Leksand har MIF haft enkla resor och vunnit med 3-1 både hemma och borta.

- De är spelskickliga och det gäller för oss att inte ge dem några ytor att arbeta på. Det uppnår vi om vi jobbar stenhårt och ligger nära deras puckförare, säger Leksands tränare Andreas Appelgren till klubbens hemsida och fortsätter:

- Vi har spelat mot Malmö två gånger redan och det känns som att vi har bra koll på hur de lirar. De har säkert ändrat lite i och med tränarskiftet men det viktiga är att vi följer vår matchplanering och inte lägger fokus på deras.

Båda klubbarna har sparkat sin tränare

Redhawks och Leksand tippades inför säsongen som solklara vinnare. Men när resultaten inte gått klubbarnas väg har både Leif Strömberg fått foten från MIF och tränarduon Christer Olsson och Niklas Eriksson tvingats lämna båset för Leksand. I kvällens match hoppas Appelgren på ett trendbrott för att den rätta julstämningen ska infinna sig.

 - Vi vill verkligen ha med oss en seger in i juluppehållet. Det skulle göra julfirandet ännu roligare, både för oss i organisationen och för alla fantastiska fans runt om i landet.

I kväll saknar Leksand inte mindre än fem spelare (se faktaruta). Malmö har inte vunnit under ordinare tid på fem matcher, senaste trean kom mot Almtuna den 30 november.

Redhawks tar emot Leksand i en match som startar 19.00 och visas i TV10.

Kommentera
Kopiera länk
Dela