Tobias Forsberg räddade Leksand med ett snyggt mål.
Tobias Forsberg räddade Leksand med ett snyggt mål. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Uddlöst Leksand vann - efter drömmålet

Tobias Forsberg dribblade av två försvarare, lurade bort målvakten och avgjorde borta mot Malmö.

MALMÖ. 1-1 och uddlöst mot ett virrigt Malmö Redhawks. Då klev Leksands 23-årige Tobias Forsberg fram och avgjorde med ett riktigt drömmål i den tredje perioden.

Det är inte mycket som har förändrats sedan tränarduon Christer Olsson och Niklas Eriksson tvingades lämna Lif, och någon ketchupeffekt har det knappast blivit med det nya radarparet Andreas Appelgren och Tommy Salo. Det märktes inte minst när laget gästade Malmö.

Det började dock bra för bortalaget, som tog ledningen efter lite drygt sju minuter genom Mads Bödker. Men glädjen blev kortvarig och hemmalagets Robert Carlsson kvitterade efter knappa minuten.

Klassmålet avgjorde

Fler mål blev det inte i den första perioden och trots att framför allt Leksand hade flera lägen att näta många gånger om, slutade den andra perioden mållös. Men då - sex minuter in i den sista perioden - hittade Jens Bergenström fram till Forsberg. Forwarden tog emot centralt, dribblade sig fram och gjorde bort två passiva försvarare innan han först lurade bort hemmamålvakten innan han iskallt satte 2-1. Ett mål som även blev drabbningens sista.

Dalmasarna knep tre viktiga poäng i toppstriden, men ligger trots det ändå kvar på en fjärdeplats och har 16 pinnar upp till serieledande Örebro.