Tony Zabel hade ett sämre poängsnitt, en poäng per match, än Berglund under sin korta tid som huvudtränare för Djurgården.
1 av 6
Tony Zabel hade ett sämre poängsnitt, en poäng per match, än Berglund under sin korta tid som huvudtränare för Djurgården. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Hardy Nilsson fick det att stämma bättre, även under de 42 matcher han hande ansvaret denna säsong. Hans snitt låg på 1,58 poäng per match.
2 av 6
Hardy Nilsson fick det att stämma bättre, även under de 42 matcher han hande ansvaret denna säsong. Hans snitt låg på 1,58 poäng per match. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Charles Berglund blev inte den räddare Djurgården hade hoppats på i kvalserien.
3 av 6
Charles Berglund blev inte den räddare Djurgården hade hoppats på i kvalserien. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
"Challe" har ett dystert facit med blott nio inspelade poäng på åtta matcher som Djurgårdens huvudtränare, ett snitt på 1,12 poäng per match.
4 av 6
"Challe" har ett dystert facit med blott nio inspelade poäng på åtta matcher som Djurgårdens huvudtränare, ett snitt på 1,12 poäng per match. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Djurgårdens veterancenter Christian Eklund om Berglunds facit: "Svårt för honom att förändra ett spelsätt på tio matcher."
5 av 6
Djurgårdens veterancenter Christian Eklund om Berglunds facit: "Svårt för honom att förändra ett spelsätt på tio matcher." - Foto: Anders Wiklund / Scanpix
Christian "Fimpen" Eklund är Djurgårdens mest utvisade spelare i kvalserien med 14 utvisningsminuter.
6 av 6
Christian "Fimpen" Eklund är Djurgårdens mest utvisade spelare i kvalserien med 14 utvisningsminuter. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Challes dystra facit: "Många har mått jäkligt dåligt"

Hockeyallsvenskan nästa för Djurgården efter mardrömsstart för nye huvudtränaren Charles Berglund. Centerveteranen: "Svårt att förändra ett spelsätt på tio matcher."


Dif-tränarnas poängsnitt

Charles Berglund (mars 2012 - )

8 matcher, 9 poäng.

Snitt: 1,12 poäng/match.

Tony Zabel (januari - mars 2012)

13 matcher, 13 poäng.

Snitt: 1 poäng/match.

Hardy Nilsson (september 2009 - januari 2012)

175 matcher, 278 poäng.

Snitt: 1,58 poäng/match.

STOCKHOLM. Djurgården hoppades Charles "Challe" Berglund skulle ge laget en nytändning i kvalserien. Men spelet har inte stämt och stockholmarna har nu åkt ur elitserien med Berglund vid rodret.

– Det är mycket psykologiskt bakom. Många i laget har mått jäkligt dåligt under kvalseriens gång, säger Christian Eklund, center i Djurgården, till Nyheter24.

Berglunds facit som huvudtränare för mesta mästarna är allt annat än bra.

Bara nio poäng på åtta matcher i kvalserien talar sitt tydliga språk - "Challe" var inte den injektion klubben hade hoppats på. Trots sämre motstånd är hans poängsnitt bara en poäng bättre än Tony Zabel, som han ersatte inför kvalserien.

– Det är svårt för honom att förändra ett helt spelsätt på tio matcher. Det är svårt att analysera vad som gick fel, men de inledande matcherna var vi sega, säger Eklund.

"Skulle spela i division fyra"

16 spelare i Djurgården har utgående kontrakt, Christian Eklund är en av dem. Men han är klar på var han spelar nästa säsong.

– Jag skulle spela i Djurgården även om de så höll till i division fyra, så länge klubben vill ha kvar mig. Har man varit med och spelat ut Sveriges finaste klubb ur finrummet känner man ansvar att spela upp dem igen. Den ekonomiska biten är oviktig, jag förstår att man måste gå ner på en hockeyallsvensk lönenivå, säger 34-åringen.

Nyheter24 har försökt nå Charles Berglund för en kommentar utan framgång.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.