Malmö vann på straffar

Två lag med elitserieambitioner bjöd upp till en underhållande hockeymatch.(TT)


Två lag med elitserieambitioner möttes i Mora och bjöd upp till en underhållande hockeymatch i bra tempo. Första tio minuterna av första perioden var Malmö bara statister, räddades helt av målvakten Henrik Karlsson som storspelade. I det läget var det knappast någon som saknade långtidsskadade Jani Hurme.

– Visst är jag nöjd med mitt spel. Det har varit mycket snack inför säsongen men det är jag trött på nu. Jag tycker jag presterat riktigt bra så här långt, sade Karlsson.

I Moras mål var Robert Kristan också bra, båda målvakterna höll elitserieklass. Malmös Jonas Höglund hade några bra läge men Kristan höll tätt.

Matchen gick till staffar. Henrik Karlsson räddade båda Moras första två straffar medan Höglund och Carl Söderberg satte Malmös två första, matchen var avgjord.

– "Henke" är vårt förstaval, det var han redan under träningsmatcherna. Han tränar otroligt hårt, mer än jag sett någon målvakt göra, sade Malmös tränare Bobo Simensen.

– Men jag är stolt över hela laget. Vi kämpade och krigade hela matchen trots att det inte alltid blev som vi ville. Vi behöver tuffa matcher, fortsatte Simensen.

Mora var sett till spelet det bättre laget. Efter degraderingen har Mora givit en rad unga spelare chansen och på sikt kan det vara vinstgivande. 18-årige Lucas Sandström och 19-årige Victor Amnér var båda riktigt bra.

Västerås kom tillbaka med besked efter två raka förluster, körde över Borås med 6-0. Nykomlingarna Troja/Ljungby och Mariestad verkar trivas bäst på hemmais. Troja vann andra raka hemmasegern, 4-2 mot Bofors, medan Mariestad vann 2-1 mot Nybro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

1 timme sedan

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

2 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

3 timmar sedan
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

3 timmar sedan
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

idag 09:22
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.

Macron: OS-invigningen kan flyttas

idag 09:02
Säkerhetshot kan flytta OS-invigningen i Paris. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju. Det finns en plan B och en plan C, säger han.