Stockholm

Malmö vann på straffar

Två lag med elitserieambitioner bjöd upp till en underhållande hockeymatch.(TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två lag med elitserieambitioner möttes i Mora och bjöd upp till en underhållande hockeymatch i bra tempo. Första tio minuterna av första perioden var Malmö bara statister, räddades helt av målvakten Henrik Karlsson som storspelade. I det läget var det knappast någon som saknade långtidsskadade Jani Hurme.

– Visst är jag nöjd med mitt spel. Det har varit mycket snack inför säsongen men det är jag trött på nu. Jag tycker jag presterat riktigt bra så här långt, sade Karlsson.

I Moras mål var Robert Kristan också bra, båda målvakterna höll elitserieklass. Malmös Jonas Höglund hade några bra läge men Kristan höll tätt.

Matchen gick till staffar. Henrik Karlsson räddade båda Moras första två straffar medan Höglund och Carl Söderberg satte Malmös två första, matchen var avgjord.

– "Henke" är vårt förstaval, det var han redan under träningsmatcherna. Han tränar otroligt hårt, mer än jag sett någon målvakt göra, sade Malmös tränare Bobo Simensen.

– Men jag är stolt över hela laget. Vi kämpade och krigade hela matchen trots att det inte alltid blev som vi ville. Vi behöver tuffa matcher, fortsatte Simensen.

Mora var sett till spelet det bättre laget. Efter degraderingen har Mora givit en rad unga spelare chansen och på sikt kan det vara vinstgivande. 18-årige Lucas Sandström och 19-årige Victor Amnér var båda riktigt bra.

Västerås kom tillbaka med besked efter två raka förluster, körde över Borås med 6-0. Nykomlingarna Troja/Ljungby och Mariestad verkar trivas bäst på hemmais. Troja vann andra raka hemmasegern, 4-2 mot Bofors, medan Mariestad vann 2-1 mot Nybro.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Mimmi Larsson lämnar Rosengård

Publicerades: 1 timme sedan

Eskilstuna tvångsdegraderas – Uppsala erbjuds plats

Publicerades: 1 timme sedan

De gör upp om Bragdguldet 2022

Publicerades: 1 timme sedan

Norska skidskyttestjärnan borta året ut

Publicerades: 2 timmar sedan

Boxare protesterar utanför IOK:s högkvarter

Publicerades: 3 timmar sedan

Uppgifter: Sterling lämnar VM efter inbrott

Publicerades: idag 08:33

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.