Helvitt vid Malmös invigning

13 500 åskådare – alla i vitt när Malmö Arena invigs med match mellan Redhawks och klassiska Leksand.


Byggmästaren Percy Nilsson ska till slut inviga sin och Malmö Redhawks nya superarena. Och de gör det med en helvit show. Alla fans får en vit t-shirt med texten Malmö skrivet rakt över bröstet. Traditionen kommer från gamla NHL-laget Winnipeg Jets och kallas "white out". Det ska skapa en atmosfär som skrämmer motståndarna. Som denna gång är Leksand. De 13 500 biljetterna till matchen såldes slut på en kvart och 19.00 i kväll smäller det. Tacka Malmös starke man Percy Nilsson för det för det som själv pumpat in 570 mijoner kronor.

– Ja, men det är min filosofi. Att inte ligga på en massa lån, inte minst med tanke på finanskriser och sådant, säger han till Sydsvenskan.

Enligt experter är den nya arenan som kostat 650 miljoner mer modernt än de flesta av NHL-arenorna.

– Omklädningsrummen är kanon, de är lika fina eller bättre än i NHL, säger Malmös Calle Söderberg som ser fram emot matchen.

– Det kommer att bli en riktigt stor upplevelse. 13 000 har det ju aldrig varit på en hockeymatch här nere tidigare, säger han till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.