Michael Holmqvist återvänder till moderklubben Djurgården. Han har spelat i Linköping de senaste två säsongerna.
1 av 4
Michael Holmqvist återvänder till moderklubben Djurgården. Han har spelat i Linköping de senaste två säsongerna. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Senast Michael Holmqvist spelade i Djurgården var säsongen 2009/2010.
2 av 4
Senast Michael Holmqvist spelade i Djurgården var säsongen 2009/2010. - Foto: Bildbyrån
Tränare och sportchef Charles Berglund är nöjd med värvningen av Michael Holmqvist: "En djurgårdare som vill hjälpa till."
3 av 4
Tränare och sportchef Charles Berglund är nöjd med värvningen av Michael Holmqvist: "En djurgårdare som vill hjälpa till." - Foto: Bildbyrån
Michaels brorsa Andreas Holmqvist lämnar däremot Djurgården för tyska Kölner Haie.
4 av 4
Michaels brorsa Andreas Holmqvist lämnar däremot Djurgården för tyska Kölner Haie. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

NHL-meriterad forward återvänder till Dif

Michael Holmqvist är klar Djurgården efter två säsonger i Linköping.


Michael Holmqvists tidigare klubbar

Djurgårdens IF (1996-97, 2008-10)

Färjestad BK (1997-99)

Hammarby IF (1999)

TPS Åbo (1999-2003)

Anaheim Ducks (2003-04)

Cincinnati Mighty Ducks (2003-05)

Chicago Blackhawks (2005-07)

Frölunda HC (2007-08)

Linköpings HC (2010-12)

STOCKHOLM. Michael Holmqvist har skrivit på för kommande säsong med Djurgården. Därmed återvänder den storväxte forwarden till sin moderklubb.

- Jag är stolt och glad över att få komma tillbaka till Djurgården igen. Jag är också glad att jag nu får ge mig själv en ärlig chans att bygga upp mig efter den sommaren jag hade förra året, säger han i ett pressmeddelande.

Efter två säsonger i Linköping är Michael Holmqvist tillbaka i Stockholm och Djurgården. Senast han spelade i klubben blev det SM-silver, nu blir det spel i hockeyallsvenskan istället.

Djurgårdens tränare tillika sportchef Charles "Challe" Berglund kommenterar nyförvärvet i pressmeddelandet:

- Micke är ännu en djurgårdare som vill hjälpa till. Utifrån hans förutsättningar gjorde han en bra säsong i fjol. Jag har pratat med "Säcken" (Hans Särkijärvi, före detta tränare i Linköping) som var nöjd med Mickes jobb.

Holmqvist är den sjunde spelaren Djurgården gör klart med inför kommande säsong. Det står klart sedan tidigare att hans bror, Andreas Holmqvist, lämnar klubben.

/
/
/
Senaste nytt

Snabb Öberg sköt bort chanserna i slutet

Inga ryska eller belarusiska gymnaster i EM

Europeiska gymnastikförbundet har beslutat att även fortsättningsvis stoppa ryska och belarusiska deltagare från tävlingar i Europa. Från svenskt håll applåderar man beslutet, som fattades under förbundets kongress i Bulgariens huvudstad Sofia.

Nadal gör comeback i Australien

1 timme sedan
Tennislegendaren Rafael Nadal kommer att göra comeback i Brisbane, Australien, i början av januari. Det bekräftar spanjoren på X, tidigare Twitter.

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

2 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

2 timmar sedan
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

idag 11:10
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.