Onsdag 28 Jul
Stockholm

Mora och Leksand vill mötas – i Globen

Mora ligger bakom idén.
1 av 3
Mora ligger bakom idén. Foto: Bildbyrån
"Vi vill göra det till en heldagsgrej", säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT.
2 av 3
"Vi vill göra det till en heldagsgrej", säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT. Foto: Bildbyrån
Mora och Leksand vill mötas i Globen.
3 av 3
Mora och Leksand vill mötas i Globen. Foto: Bildbyrån

Dalaklubbarna vill spela ett derby i Stockholm: "Det skulle kunna bli en härlig hockeyfest."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Målet – 13 850 kullor och masar

Klubbarna planerar på att dela på vinsten och konstnaderna för arrangemanget. Målet är att fylla Globen.

– Vi får in mer pengar på en sån här match i Globen än i FM Mattsson Arena. Vi har suttit ner ett par gånger med folket i Leksand och diskuterat det här. Vi har fortfarande lite kvar, men utgångspunkten är att det ska vara win-win. Vi delar på både vinst och kostnader. Vi i Mora måste vara ödmjuka. Vi skulle inte kunna fylla Globen själva, och när det gäller marknadsbiten har vi en bit kvar till Leksands nivå, säger Peter Hermodsson till DT.

MORA/LEKSAND. I februari 2011 spelade Leksand och Mora en utomhusmatch inför 17 319 personer. Nu vill klubbarna återigen ge ett av sina derbyn extra krydda. Enligt Dalarnas Tidningar pågår förhandlingar om att spela i Globen den 5 januari 2013.

– Vi hoppas att det ska bli en härlig dag. Det skulle kunna bli en härlig hockeyfest, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar.

Innan det blir verklighet måste man dock få klartecken från hockeyallsvenskan och lösa sponsorbiten. Det var på Mora IK:s initiativ som idén föddes, men Leksand var inte sena att tacka ja.

– Vi vill göra det till en heldagsgrej. Ett litet smörgåsbord av event där man träffas, äter och sedan ser en hockeymatch på kvällen. Vi hoppas få med oss både Mora och Leksands kommun på detta, säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till DT.

Kommentera
Kopiera länk
Dela