Onsdag 28 Jul
Stockholm

Leksand och Mora intar Globen: "Ska bli en folkfest"

Globen blir spelplatsen för ett av vinterns daladerbyn
1 av 3
Globen blir spelplatsen för ett av vinterns daladerbyn. Foto: Bildbyrån
Leksand har revansch att utkräva efter förra derbyt som spelades utanför klubbarnas ordinarie hallar. Mora vann utomhusmatchen 2011 med 4-1.
2 av 3
Leksand har revansch att utkräva efter förra derbyt som spelades utanför klubbarnas ordinarie hallar. Mora vann utomhusmatchen 2011 med 4-1. Foto: Bildbyrån
Mora ligger bakom idéen om att spela i Globen.
3 av 3
Mora ligger bakom idéen om att spela i Globen. Foto: Bildbyrån

Nu är det klart – Leksand och Mora kommer att mötas i Globen. Den 5 januari är ett daladerby spikat i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Målet – 13 850 kullor och masar

Ärkerivalerna från Dalarna möttes i en utomhusmatch 2011 som Leksand arrangerade. Inför 17 319 åskådare vann Mora med 4-1. Tanken om att nu spela i Globen är det dock Mora som ligger bakom.

LEKSAND/MORA. Tidigare i sommar läckte dalaklubbarnas planer ut. Nu bekräftar Leksand och Mora att man kommer att spela mot varandra i Globen. Matchen kommer att äga rum den 5 januari.

– Det är spikat rent sportsligt, sedan har vi lite internt att lösa med våra sponsorer. säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till Dalarnas Tidningar. 

Det som återstår är också själva arrangemanget runt matchen.

– I praktiken är det klart. Men själva produkten är inte riktigt klar. Vad ska vi erbjuda? Vad ska vi göra där – förutom att spela bra hockey, säger Leksands klubbdirektör Anders Doverskog till tidningen.

– Vi vill släppa det här på ett speciellt sätt, med hela paketeringen, och kommer kalla till presskonferens, säger Hermodsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela