Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson.
1 av 2
Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson. - Foto: MARCUS ERICSSON
Bengtsson hoppas att all-starmatcherna ska engagera den hockeyallsvenska publiken ytterliggare.
2 av 2
Bengtsson hoppas att all-starmatcherna ska engagera den hockeyallsvenska publiken ytterliggare. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Hockeyallsvenskans nya satsning: Internationella all-starmatcher

Sveriges andra hockeyliga i stort internationellt samarbete. Ska möta ryska, finska och norska andraligor i all-starmatcher.


Då ska all-starmatcherna spelas

All-starlag från Hockeyallsvenskan möter ett all-starlag från finska andraligan Mestis den 8 november.

Ett möte mot ett all-starlag från den ryska andraligan Supreme Hockey League är planerat att spelas i december.

STOCKHOLM. Under tisdagens upptaktsträff presenterade hockeyallsvenskan sitt senaste grepp för att ta in ytterliggare mark på hockeyligan och elitserien. Ett internationellt samarbete med de finska och ryska andraligorna. 

Det skulle i praktiken innebära all-starmatcher där ett lag med de bästa spelarna från hockeyallsvenskan får möta sina finska och ryska motsvarigheter. Dessutom finns det planer på matcher mot all-starlag från den norska förstaligan.

- Vi tror att det här är ett bra sätt att öka intresset för hockeyallsvenskan och engagera supportrar ytterligare, samtidigt som vi kan plocka in influenser från de andra länderna, säger Stefan Bengtsson, VD för hockeyallsvenskan, till organisationens hemsida .

Matcherna är redan schemalagda att spelas i november och december, samtidigt som landslagsuppehållen för Karjala Cup och Channel One Cup.

Hur uttagningen av ett hockeyallsvenskt all-starlag ska gå till är inte klart ännu. För att satsningen ska bli verklighet måste Elitkommittén godkänna det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.