Torsdag 6 Maj
Stockholm

Mardrömsresan – Haparanda tur och retur

Per Hållberg är ny i Asplöven och Haparanda inför kommande säsong. I fjol spelade han i Växjö.
Per Hållberg är ny i Asplöven och Haparanda inför kommande säsong. I fjol spelade han i Växjö. Foto: Scanpix

Här är mardrömsresan för hela hockeyallsvenskan – Haparanda tur och retur. Asplövens Per Hållberg tipsar om fem saker som lagen inte får missa i samband med sin vistelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Per tipsar – fem "to do's" för motståndarlagen

1) IKEA!

2) Bio! "Som hockeyspelare kan det vara skönt att gå på bio. Det finns faktiskt på folkets hus."

3) Äta på Max! "Det är nog många som gillar hamburgare."

4) Åka över till den finska sidan! "Det är bara en kilometer dit, över en bro. Man kan kolla på naturen där och så finns det uteställen och grejer där."

5) Äta på Minerva! "Dagens lunch är bra där."

Eventuellt:

Sportbar! "Den har stängt, men nu kanske den ska öppna igen. Så det kan eventuellt vara en grej för lagen"

STOCKHOLM. De flesta kommer nog att tvingas ta flyget till Haparanda. Bara för Mora, som är det lag beläget närmast Asplövens fäste, är det 95 mil – enkel resa. 

– Självklart kommer alla lag tycka att det är jobbigt att åka hit. Det kanske är det som blir det positiva för oss. Motivationen kommer inte vara den högsta på spelarna som kommer hit. Att spela i den lilla hallen, det kommer vara kallt och mörkt ute när de kommer upp... Det har man fördel av hoppas jag, säger Asplövens nye back Per Hållberg till Nyheter24 och flinar.

Att det för egen del blir oändliga timmar på resande fot tycker han förstås inte är det roligaste.

– Det är bara att acceptera det. Vi är förberedda på att det kommer bli många resor och sova borta mycket, så jag tror det kommer bli bra. Vi kommer flyga till nästan varje bortamatch.

Vad finns att göra i Haparanda för lag som eventuellt sover över?

– Det är ju bara en liten by med femtusen invånare. Det är klart det inte finns jättemycket att göra, men men alltid finns det något att göra. Fast de vill nog komma bort därifrån så fort som möjligt när de spelat match.

Asplöven fick sent en gratisplats i hockeyallsvenskan inför kommande säsong då Borås tappade sin elitlicens på grund av ekonomiska problem och kastades ut serien. Haparandalaget fick hastigt plocka ihop en trupp och det är många som dömer ut laget på förhand.

– Så är det väl alltid för nykomlingar, det är väl klart att man vill tippa dem sist. Och att komma från division 1 till allsvenskan kommer bli tufft. Det skiljer inte så mycket mellan allsvenskan och elitserien, det har vi sett i kvalserien de senaste fem åren, säger Hållberg.

Hållberg är osäker på lagets kapacitet. Anledningen är att man bara mätt krafterna med division 1-lag under försäsongen.

– Det berodde väl framför allt på att Asplöven fick veta så sent att de skulle spela i hockeyallsvenskan och träningsmatcher bokar man ju långt innan. Sen förstår man ju att man inte vill åka hundra mil för en träningsmatch på försäsongen, säger Hållberg och fortsätter:

– Det är skitsvårt att veta vart vi står just nu. Jag hoppas det inte blir en jätteöverraskning för oss när vi kliver in till första matchen mot Karlskoga. Jag hoppas att alla är förberedda på att det kommer bli betydligt tuffare än våra matcher på försäsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela