Onsdag 28 Jul
Stockholm

Efter hjärtstilleståndet – nu gör han comeback

Niklas Lihagen comeback efter tre nästan tre års frånvaro.
Niklas Lihagen comeback efter tre nästan tre års frånvaro. Foto: Bildbyrån

Niklas Lihagen gör comeback i hockeyallsvenskan efter nästan tre års frånvaro. För tre år sedan var det över huvud taget oklart om han skulle kunna spela hockey igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Hockeyallsvenskans premiäromgång

Örebro– Malmö Redhawks
Leksands - Karlskrona
Karlskoga - Asplöven
Västerås - Tingsryd
Oskarshamn - IF Troja/Ljungby
Mora IK - Södertälje

Torsdag:
Djurgården-Almtuna

ÖREBRO. Det var den 13 december 2009 som Örebros Niklas Lihagen föll ihop på isen i en match mot rivalerna Karlskoga. Niklas drabbades av hjärtstillestånd och tack vare domaren Wolmer Edqvist och en lagläkare överlevde han.

På onsdagskvällen, nästan tre år och ett flertal operationer senare, gör Lihagen comeback i tävlingssammanhang när hockeyallsvenskan drar i gång.

– Det kommer att bli skitkul, det kommer vara gåshud när man är där på isen igen. Det är ju därför man håller på, för att få spela hockey. Egentligen skulle det ha dröjt några månader till innan jag kunde lira för fullt men allt har känts bra och så. Jag började smygträna i mars och har kört för fullt sedan i maj, säger 28-åringen till Nyheter24.

Tänkte du någon gång att "nu skiter jag i det här"?

– Nej, jag gjorde inte det. Det var en operation som misslyckades, då kändes det tufft. Men vi fick ordning på allt. Målet har alltid varit att komma tillbaka.

Vilka krav kan du ställa på dig själv inför i morgon, med tanke på din långa frånvaro?

– Jag ställer väl inga högre krav, jag vill ut och jobba hårt sen får vi se hur mycket speltid det blir. Det beror på hur matchen artar sig också. Men det kommer att vara en grym känsla att få spela på hemmaplan igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela