Christian "Fimpen" Eklund är "så där nervös som man bara är inför premiärer" inför torsdagens hemmamatch mot Almtuna.
1 av 3
Christian "Fimpen" Eklund är "så där nervös som man bara är inför premiärer" inför torsdagens hemmamatch mot Almtuna. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
"Fimpen" var den förste som skrev på för Djurgården efter degraderingen till hockeyallsvenskan.
2 av 3
"Fimpen" var den förste som skrev på för Djurgården efter degraderingen till hockeyallsvenskan. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
Eklund kommer bära Fredrik Brembergs trunk hela säsongen: "Jag har inget alls emot det".
3 av 3
Eklund kommer bära Fredrik Brembergs trunk hela säsongen: "Jag har inget alls emot det". - Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

"Fimpen": "Vet inte riktigt var laget står"

Christian Eklund inför hockeyallsvenska premiären med Djurgården: "Man vet inte riktigt var laget står".


STOCKHOLM. Christian "Fimpen" Eklund var den förste som skrev på för Djurgården efter nedflyttningen till hockeyallsvenskan. Nu ser han med spänning fram emot premiären mot Almtuna på torsdagen.

– Det ska bli jättekul. Jag går omkring och är sådär nervös som man bara kan vara inför en premiär. Man vet inte riktigt var laget står. Samtidigt gäller det att inte fokusera bara en enskild match, det är 52 omgångar som ska spelas, säger Eklund till Nyheter24.

Under sommaren satte den hårt arbetande centern igång ett upprop på Twitter för att få Fredrik Bremberg att återvända till Djurgården. Bland annat lovade Eklund att bära Brembergs trunk hela säsongen om han skrev på – något som också slog in. Men hittills har det bara blivit ett tillfälle då Eklund fått släpa på en extra väska.

– Det har faktiskt bara blivit en gång, när vi var nere i Tjeckien för att spela European Trophy, då bar jag den till bussen. Sen har vi båda varit skadade.

Så din skada berodde på att du fick bära Brembergs trunk?

– Haha, kanske det. Jag fär väl fixa läkarintyg så jag slipper bära den framöver. Skämt åsido, jag har inget alls emot att bära den.

Nedflyttningen till hockeyallsvenskan har inneburit att Djurgården fått bygga om laget från grunden. Många nya spelare har anslutit, men det tycker Eklund inte har varit något problem.

– Jag tycker vi har kommit ihop som grupp. Den senaste veckan har det dessutom verkligen märkts att det börjar närma sig allvar. Alla gär in tuffare i närkamper, det är mer jävlar anamma och det är grinigare. Det ser jag bara som positivt.

Att hockeyallsvenskan innebär en rejäl förändring med långa resor till Haparanda och spel i små, kalla hallar som Gränbyhallen i Uppsala var den 34-årige slitvargen medveten om när han skrev på i somras.

– Det är klart att det är annorlunda jämfört med elitserien, men alla som skrivit kontrakt med Dif förstår vad som gäller nu. Jag själv är bara glad att få fortsätta representera klubben.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.