Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rynos powerplaymål sänkte nykomlingen

- 12/09/2012, 21:44
Johan Rynos mål avgjorde när Leksand krossade Karlskrona.

Johan Rynos mål avgjorde när Leksand krossade Karlskrona.

© Bildbyrån / Joel Marklund

Johan Ryno stängde matchen med två powerplaymål och ett assist. Leksand slog enkelt tillbaka ett blekt Karlskrona.

LEKSAND. Nykomlingen Karlskrona kom till sin första hockeyallsvenska match med 400 supportrar i ryggen. Men det hjälpte föga mot ett effektivt Leksand. Kedjan med Johan Ryno, Kevin Kapstad och Mark Hurtubise låg bakom tre raka powerplaymål i den andra perioden som stängde matchen.

– Det var en riktigt bra match för oss. Vi höll oss till spelplanen och lyckades förvalta våra lägen. Det är skönt att få den här starten i powerplay, säger Kevin Kapstad till Viasat Hockey.

Karlskrona var tydligt taget av premiärnerver och var aldrig riktigt inne i matchen. Trots att matchen redan var körd blev det stort jubel när Niklas Johansson reducerade till 4-1 halvvägs in i den sista perioden. Kubbens första mål i hockeyallsvenskan någonsin.

Men med ett starkt hemmastöd, nästan 4 500 åskådare på plats, kunde Pär Edblom sätta spiken i kistan med sitt 5-1. Just stödet var något nyförvärvet Kapstad var glad över.

– Atmosfären är riktigt bra, vi har publiken i ryggen och det hjälper, säger han till Viasat Hockey.