Västerås tuffing Viktor Mårtensson har inlett säsongen med ett ordentligt slagsmål. - Foto: © Bildbyrån / Peter Krüger
Joakim Fagervall har fått en riktigt bra start i Västerås – en klar 5-1-seger mot Tingsryd i premiären. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
Lars Johansson stod för en kanoninsats med 35 räddningar i Västerås-kassen.
Lars Johansson stod för en kanoninsats med 35 räddningar i Västerås-kassen. - Foto: © Bildbyrån / Pontus Ferneman

Mårtensson i slagsmål direkt

Det gick hett till när Västerås körde över Tingsryd. Viktor Mårtensson var inblandad i slagsmål och fick matchstraff.

Västerås IK - Tingsryds AIF 5-1

(2-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 Robert Kimby (Mikael Zettergren, Brady Leisenring), 2-0 Andreas Lindh (Marcus Söderkvist), 2-1 Jacob Nilsson.

Andra perioden: 3-1 Victor Backman (Kenneth Bergqvist, Marcus Eriksson).

Tredje perioden: 4-1 Brady Leisenring (Mikael Zettergren, Christoffer Björklund), 5-1 Markus Kinisjärvi (Andreas Lindh).

Skott: 28-36

Utvisningsminuter: 33-29

Domare: Andreas Harnebring.

Publik: 3 730.

VÄSTERÅS. Västerås IK fick en drömstart på säsongen. En klar 5-1-seger mot Tingsryd sedan Robert Kimby, Andreas Lindh och Victor Backman gjort tre mål i matchens första hälft. Men innan nye Brady Leisenring och Markus Kinisjärvi kunde fastställa 5-1 i matchens slutskede kom matchens höjdpunkt.

Västerås råskinn Viktor Mårtensson såg till att bli varm i kläderna genom att kasta handskarna mot Tingsryds Karl Johansson. Detta med blott två minuter kvar på matchklockan.

Båda spelarna åkte på matchstraff för tilltaget. Västerås var uppenbarligen det lag som tjänade mest på slagsmålet i och med de två sena målen som dryga de ut segersiffrorna till 5-1.

Utöver ett effektivt offensivt spel stod Västerås målvakt Lars Johansson för en riktigt bra insats. Bara ett insläppt på 36 skott blev facit för den talangfulle burväktaren.

/
/

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.