Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här börjar mardrömsresan för Leksand

- 13/09/2012, 15:04 -
Så här såg det ut i Leksands buss kort efter avfärd.
1 av 4

Så här såg det ut i Leksands buss kort efter avfärd.

Jacob Blomqvist, Leksands IF

Jacob Blomqvist var på glatt humör trots den långa resan.
2 av 4

Jacob Blomqvist var på glatt humör trots den långa resan.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Jens Bergenström bjuder på tårta i bussen.
3 av 4

Jens Bergenström bjuder på tårta i bussen.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Och Pär Edblom, nyförvärvet från Örebro, står för musiken.
4 av 4

Och Pär Edblom, nyförvärvet från Örebro, står för musiken.

Bildbyrån/Björn Tilly

Leksand är först ut att göra mardrömsresan till Haparanda. Dalalaget åker buss – två dagar före matchen mot Asplöven.

E4:AN. Strax efter lunch på torsdagen rullade spelarbussen från Leksand med destination Haparanda. Nästan 100 mil ska avverkas innan laget når Asplövens residens på fredag förmiddag.

– Vi sover över i Umeå. Vi är nog framme i Umeå vid åtta-nio i kväll och tränar där i morgon innan färden fortsätter till Haparanda. När vi kommit dit checkar vi in på hotellet och sen går vi nog ut och kollar lite. Efter det ska vi vila upp oss och göra oss redo för matchen, säger Jacob Blomqvist till Nyheter24.

Vad roar ni er med på bussen?

– Ja, vi spelar kort och sen har alla datorer med sig så det blir mycket serier. "Jensa" (Jens Bergenström) ska bjuda på tårta också efter som han fyllde år i går. Pär Edblom har plockat med sig gitarren så han har lovat att underhålla oss ett tag. Han gillar Tomas Ledin så vi får se vilka låtar han drar av. Mattias Timander sitter och pluggar. Han läser något med ledarskap, så han ser till att ta till vara på den här tiden.

Blomqvist tycker inte att resan är allt för jobbig.

– Det är väl kul att komma upp och se det fina landskap som Sverige har att erbjuda. Sitta i en buss får man göra hela säsongen, så det kan vara kul att få komma lite norrut.

Förra veckan sa Asplövens lagkapten Per Hållberg till Nyheter24 att han hoppades att hans lag skulle ha fördel av den långa resan som alla motståndarlag tvingas göra. "Motivationen kommer kanske inte vara den bästa", menade han.

– Nja, jag vet inte. Man har väl alltid lite fördel av att spela på hemmaplan. Isen är vit där också och det kan vara kul att komma upp till ett nytt lag. Om det är Asplöven eller Karlskrona spelar ingen roll alls, säger Jacob Blomqvist.

Hållberg var dock vänlig nog att dela med sig av lite tips för lagen att hitta på i Haparanda. Du kan läsa hans att göra-lista i faktarutan intill.

– Det låter som en toppendag faktiskt. Vi kommer nog splittra upp oss och testa alltihop. Sen får vi utvärdera och se vad som var bäst, säger Blomqvist.