Djurgården vann derbyt mot Södertälje med 2–1.
Djurgården vann derbyt mot Södertälje med 2–1. - Foto: Stig-Ake Jonsson / ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Timmy Pettersson fick en tuff tackling i den första perioden av Jacob Dahlström som fick matchstraff.
Timmy Pettersson fick en tuff tackling i den första perioden av Jacob Dahlström som fick matchstraff. - Foto: Stig-Ake Jonsson / ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Djurgården reste sig – efter tjuvsmällen

Årets fulaste tackling stoppade inte Djurgården. Trots Jacob Dahlströms fega tackling efter avblåsning på Timmy Pettersson lyckades DIF ta sin andra seger för säsongen mot Södertälje.

Djurgården–Södertälje 2–1 (0–0 1–0, 1–1)

Målen: Andra perioden: 1–0 (3.24) Markus Ljungh (Tim Eriksson, Pontus Åberg).

Tredje perioden: 2–0 (4.49) Christian Eklund (Henrik Eriksson, Kristofer Ottosson), 2–1 (19.42) Robert Carlsson (Johan Andersson, Emil Djuse).

Skott: 29–32 (9–8, 12–9, 8–15).

STOCKHOLM. Det förväntade toppmötet mellan Djurgården och Södertälje fick en kaotisk början i Hovet. Trots att domaren hade blåst för icing fullföljde Södertäljes Jacob Dahlström sin tackling på en överraskad Timmy Pettersson som flög med huvudet in i sargen. DIF:s kapten tvingades lämna isen med skada men kom senare in igen.

– Jag behövde bara känna att allt satt där det skulle, säger Pettersson till Viasat Hockey.

Dahlström å andra sidan fick matchstraff direkt. Något som DIF bör ha förvaltat bättre. Trots fem minuters spel i fem mot fyra lyckades inte stockholmarna få till en enda målchans. Men vad gjorde väl det?

Trots att laget skrala spel gjorde att DIF blev utbuade av sin publik i slutet av första perioden tog sig Djurgården samman och vann matchen med 2–1. Det stora hjältarna i matchen blev Markus Ljungh och Christian Eklund som gav Djurgården en betryggande 2–0 ledning fram tills Södertäljes reducering med bara 18 sekunder kvar av matchen.

Efter att ha inlett matchen rent utsagt dåligt höjde sig Djurgården och vann derbyt rättvist.