Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kopitar: "Södertäljefansen är nog lite upprörda"

- 20/09/2012, 20:41 -
Anze Kopitar anlände till Mora under torsdagen.

Anze Kopitar anlände till Mora under torsdagen.

NHL-stjärnan Anze Kopitar har anlänt till Mora. På torsdagen mötte han den samlade pressen: "Det ska bli roligt att spela här."

MORA. Anze Kopitar landade i Sverige omkring lunch och hoppade direkt in i bilen mot Mora där han skulle möta den samlade pressen. Mora IK:s lockoutvärvning uttryckte sin tacksamhet flera gånger över det hårda jobb som klubben och fansen lagt ner för att få ihop sponsorpengar till stjärnans försäkring.

– Det är något jag aldrig upplevt förut. Det visar hur stor hockeyn är i den här staden och allt jag kan göra är att jobba så hårt jag kan och ge 100 procent för att fansen ska komma på hockeymatcherna och se oss vinna. Det blir den största belöningen för dem. Jag kan inte tacka alla tillräckligt. Fansen, sponsorerna, Peter (Hermodsson) och Patric (Wener) ville ha mig och jag ska försöka betala tillbaka det.

25-åringen ser fram emot att spela med lillebror Gasper, som skrev på för klubben i april.

– Mora var mitt första val. Gasper var redan här och jag ville spela med honom. Jag ville inte bestämma med någon annan klubb förrän jag fick ett besked från Mora. Nu blev det ett ja och det ska bli roligt att spela här.

Men att byta fyramiljonersstaden Los Angeles mot Mora blir en omställning.

– Det är ett mindre steg än att flytta till LA. Men jag trivs i Sverige. Jag har varit här många gånger och har alltid haft en bra tid i Sverige. Oavsett vart jag åkt så har folk varit väldigt trevliga så jag tror inte det blir någon skillnad här.

Förväntningarna är förstås höga på slovenen.

– Om grabbarna ger bort lönen och folk här bidrar med pengar för att jag ska komma hit, så är det självklart att man har press på sig. Men jag ska inte fokusera på det. Jag ska bara spela mitt spel och gör jag det så blir det bra.

Kopitar debuterar mot Djurgården på lördag. På fredagen gör han sin första träning med sitt nya lag – och han är lite nervös.

– Jag tror inte jag får så mycket sömn. Så är det alltid när man kommer till nya ställen. Man har fjärilar i magen. Men det ska bli roligt och intressant, så jag ser fram emot det.