Anze Kopitar anlände till Mora under torsdagen.
Anze Kopitar anlände till Mora under torsdagen.

Kopitar: "Södertäljefansen är nog lite upprörda"

NHL-stjärnan Anze Kopitar har anlänt till Mora. På torsdagen mötte han den samlade pressen: "Det ska bli roligt att spela här."


Kopitar om...

... Ovissheten med en lockout: "Det är inte en sådan bra känsla man har när man inte vet vad som ska hända. Med en lockout på gång visste jag inte om jag skulle åka till LA eller åka hit, och om allt inte skulle ha löst sig med försäkringen så hade jag varit tvungen att åka någon annanstans. Det var lite stressande men jag är nöjd nu.

... Södertälje: "Några Södertäljefans är nog lite upprörda, men det här är första gången jag får spela med min bror. Det kanske också är sista chansen, så jag är väldigt glad över att vara här."

... Intresset från Schweiz: "Det var ett lag som var intresserade av mig, men jag pratade inte ens med deras manager eller något. Jag väntade på ett ja eller nej från Mora. Om det skulle ha blivit nej skulle jag nog ha hamnat i Schweiz."

... Att spela med lillebror Gasper: "Han är uppspelt över att jag är här, men jag är nog ännu mer uppspelt än honom. Det ska bli väldigt roligt att spela med lillebror, försöka hjälpa honom och visa vägen, även för laget."

MORA. Anze Kopitar landade i Sverige omkring lunch och hoppade direkt in i bilen mot Mora där han skulle möta den samlade pressen. Mora IK:s lockoutvärvning uttryckte sin tacksamhet flera gånger över det hårda jobb som klubben och fansen lagt ner för att få ihop sponsorpengar till stjärnans försäkring.

– Det är något jag aldrig upplevt förut. Det visar hur stor hockeyn är i den här staden och allt jag kan göra är att jobba så hårt jag kan och ge 100 procent för att fansen ska komma på hockeymatcherna och se oss vinna. Det blir den största belöningen för dem. Jag kan inte tacka alla tillräckligt. Fansen, sponsorerna, Peter (Hermodsson) och Patric (Wener) ville ha mig och jag ska försöka betala tillbaka det.

25-åringen ser fram emot att spela med lillebror Gasper, som skrev på för klubben i april.

– Mora var mitt första val. Gasper var redan här och jag ville spela med honom. Jag ville inte bestämma med någon annan klubb förrän jag fick ett besked från Mora. Nu blev det ett ja och det ska bli roligt att spela här.

Men att byta fyramiljonersstaden Los Angeles mot Mora blir en omställning.

– Det är ett mindre steg än att flytta till LA. Men jag trivs i Sverige. Jag har varit här många gånger och har alltid haft en bra tid i Sverige. Oavsett vart jag åkt så har folk varit väldigt trevliga så jag tror inte det blir någon skillnad här.

Förväntningarna är förstås höga på slovenen.

– Om grabbarna ger bort lönen och folk här bidrar med pengar för att jag ska komma hit, så är det självklart att man har press på sig. Men jag ska inte fokusera på det. Jag ska bara spela mitt spel och gör jag det så blir det bra.

Kopitar debuterar mot Djurgården på lördag. På fredagen gör han sin första träning med sitt nya lag – och han är lite nervös.

– Jag tror inte jag får så mycket sömn. Så är det alltid när man kommer till nya ställen. Man har fjärilar i magen. Men det ska bli roligt och intressant, så jag ser fram emot det.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.