Patrik Berglund fick inte den comeback han tänkt sig i Västerås-tröjan.
Patrik Berglund fick inte den comeback han tänkt sig i Västerås-tröjan. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Södertäljes Ziga Jeglic låg bakom hemmalagets 3-1-seger med två assist.
Södertäljes Ziga Jeglic låg bakom hemmalagets 3-1-seger med två assist. - Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Mardrömscomeback för Berglund

Västerås NHL-stjärna Patrik Berglund fick inleda med förlust. Södertälje tog säsongens första seger, 4-1, sedan Ziga Jeglic legat bakom två av målen.

Södertälje SK - Västerås IK 4-1

(1-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (07.21) Michael Bergin.

Andra perioden: 2-0 (04.18) Fredric Andersson (Ziga Jeglic) PP1, 3-0 (15.49) Damien Fleury (Ziga Jeglic) PP2.

Tredje perioden: 3-1 (05.05) Marcus Eriksson, 4-1 (19.43) Emil Lundberg ENG.

Skott: 21-38

Utv.min: 6-10

Domare: Christoffer Karlsson.

Publik: 2 617 (AXA Sports Center, Södertälje).

SÖDERTÄLJE. Södertälje hälsade Patrik Berglund välkommen till hockeyallsvenskan. Hemmalaget tog en klar 4-1-seger mot Västerås, matchen avgjordes i den andra perioden då SSK tog tillvara på sina powerplay och gick ifrån till 3-0.

- Jävligt skönt att äntligen få en seger här. Vi visste att det skulle gå vägen om vi spelade vårt eget spel, säger SSK-målvakten Anton Forsberg till Viasat Hockey.

Ziga Jeglic snodde spotlighten från Berglund då han låg bakom båda Södertäljes powerplay-mål. Berglund blev poänglös och fick nöja sig med att noteras för två utvisningsminuter. Marcus Eriksson blev Västerås ende målskytt.

Segern var extra viktig för hemmalaget, som bröt en tre matcher lång förlustsvit och tog sina tre första poäng i årets säsong.