Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kopitar: "Kände mig lite all over the place"

- 22/09/2012, 20:42 -
Det blev ingen succédebut för Anze Kopitar i Moratröjan.
1 av 2

Det blev ingen succédebut för Anze Kopitar i Moratröjan.

Olle Liljeblad

Stjärnan hoppas att första målet ska komma i nästa match.
2 av 2

Stjärnan hoppas att första målet ska komma i nästa match.

Olle Liljeblad

En missad straff – men en assist och straffseger mot Djurgården. Anze Kopitar efter debuten i Mora: "Jag kände mig lite all over the place."

MORA. Anze Kopitar fick lämna isen som vinnare i sin debut i hockeyallsvenskan. Publiken i FM Mattsson Arena bjöds på totalt åtta spelmål och kunde till slut se Mora vinna med 5-4 på straffar. Men den slovenske stjärnan var osynlig stora delar av matchen, även om han blixtrade till några gånger med fina passningar och några målchanser.

– Det är ett annorlunda spelsystem här och jag hade inte spelat match på ett bra tag. Första perioden kände jag mig lite "all over the place". Det var inte så att jag inte kände mig i bra form, jag kände mig inte trött och var delaktig i spelet, men i tredje perioden kom jag in i det och efter det kändes det bättre, säger Anze Kopitar.

Stanley Cup-mästaren inledde i samma kedja som Daniel Viksten och lillebror Gasper Kopitar. För att få igång Kopitars lina kastade tränaren Patric Wener om en hel del i formationen.

– Vi låg under med några mål så då är det väntat att man börjar ändra om i kedjorna. Man måste hitta kemi, man kan inte bara komma in och veta vart man har varandra på isen. Jag måste jobba på det, lära känna grabbarna och deras spelstilar. Det kommer nog vara bättre nästa match, säger Kopitar.

Kopitar orsakade Djurgårdens 2-1-mål. 25-åringen passade fel och Djurgården kunde sätta dit pucken på kontringen som följde.

– Det var ingen bra pass, så jag får ta på mig det målet. Jag slängde in pucken framför deras mål och ingen med röd tröja var där, så de tog pucken och gjorde mål.

Han fick även chansen i straffläggningen – men missade.

– Nära är inte nog nära, så jag ska göra bättre ifrån mig nästa gång, säger han och fortsätter:

– Jag tycker vi spela ganska bra och det viktigaste var att vi vann matchen.