Tim Eriksson fick jubla efter att ha gjort 2-1 till Djurgården.
Tim Eriksson fick jubla efter att ha gjort 2-1 till Djurgården. - Foto: Jens Laestrade/Scanpix

Välbehövlig seger för Djurgården

I två tredjedelar av matchen såg Djurgården inte ut att få hål på Pontus Sjögren i Malmökassen. Men efter mål av Alexander Falk och Tim Eriksson lyckades Djurgården vända och vinna.


MALMÖ. MIF tog greppet om matchen direkt genom Frederik Storm på ett friläge. Djurgården satte stor press på Malmö men lyckades inte få in pucken bakom en storspelande Pontus Sjögren i MIF-målet.

– Man ska väl inte vara nöjd när man ligger under, men mina spelare krigar på. Vi spelar bra, men är sjukligt dåliga på att göra mål, sa DIF-tränaren Challe Berglund till TV10 efter två perioder.

Det var ett hungrigt Djurgården som kom ut till sluperioden, somtill slut fick utdelning. Alexander Falk kvitterade efter 4.42 på ett backskott. Djurgården fortsatte ligga på och tio minuter in i perioden kunde Tim Eriksson göra 2-1 efter att ha tagit ned pucken snyggt på volley. 

Malmö låg på för en kvittering under slutminuten men lyckades inte.

– Vi spelade bra hela matchen, men borde ha gjort fler mål. Men det var en viktig seger, nu får vi lite andningsro, sa Tim Eriksson efter matchen.

/
MIF
/
Dif
Senaste nytt

Svensk poängfest när Pittsburgh vann

1 timme sedan

Ska hyllas på slutsåld kamp: "Varför bryr de sig?"

1 timme sedan
När skidskytteeliten premiärtävlar i Stockholm ska Mona Brorsson tackas av. Efter säsongen lägger 33-åringen av. Jag ser det som ett tillfälle att få tacka av publiken som gjort så mycket för mig, säger hon.

Hård kritik mot Ronaldo efter gest

3 timmar sedan
Cristiano Ronaldo har mött hårdkritik efter att ha gjort en till synes obscen gest efter att hans al-Nassr vunnit mot al-Shabab med 3–2.

Emil Forsberg mållös i USA-debuten

3 timmar sedan
Emil Forsberg blev mållös i sin första match och säsongsstarten i MLS för New York Red Bull som mötte Nashville i en match som slutade 0–0 natten mot måndagen.

Jakobsen tog stark femteplats

igår 22:58
Kristoffer Jakobsen gjorde sin sjätte bästa världscuptävling i slalom i karriären då han kom femma i världscuptävlingen i Palisades Tahoe i Kalifornien.

Forsberg från start i New York-debuten

igår 22:32
Emil Forsberg tar plats i New York Red Bulls första laguppställning för säsongen i MLS. På sin vanliga plats på vänstermittfältet och med nummer 10 på ryggen.