Matt Read är Södertäljes nya stjärntillskott.
1 av 3
Matt Read är Södertäljes nya stjärntillskott. - Foto: Ap
Matt Read spelar med Philadelphia Flyers i NHL.
2 av 3
Matt Read spelar med Philadelphia Flyers i NHL. - Foto: Ap
Read vann priset som bästa målskytt bland rookies förra året.
3 av 3
Read vann priset som bästa målskytt bland rookies förra året. - Foto: Ap

Succéspelaren klar för Södertälje

Södertälje fortsätter att värva NHL-spelare. Först ut var Carl Hagelin, nästa man på tur är Philadelphia-forwarden Matt Read.


SÖDERTÄLJE. Södertälje har gjort klart med ännu en NHL-spelare. Först ut var New York Rangers Carl Hagelin, nu får svensken sällskap av en av NHL:s bästa målskyttar, Matt Read. Read som har kontrakt med Philadelphia Flyers, gjorde 24 mål och 23 assist förra säsongen vilket placerade honom på plats sju i Flyers interna poängliga. Han fick även priset som NHL:s bästa målskytt bland rookies förra säsongen.

– Read är en skicklig och mångsidig forward/center. Han tävlar intensivt och har näsa för att göra mål på kanadensiskt manér med styrningar och returer samt har ett bra snabbt skott. Med Matts allsidighet där han bemästrar det mesta kommer han att vara en stor tillgång för SSK.

Anledningen att Matt Read ansluter till SSK:s trupp tros vara Emil Billberg som spelar med Södertälje, och som är god vän med Read sedan tidigare.

–  Vi tror att anpassningen in i laget kommer förenklas av att han sedan tidigare är vän med och har spelat många år med Billberg, säger Södertäljes sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande enligt Expressen.

ssk
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

1 timme sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.