Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succéspelaren klar för Södertälje

Matt Read är Södertäljes nya stjärntillskott.
1 av 3

Matt Read är Södertäljes nya stjärntillskott.

Ap

Matt Read spelar med Philadelphia Flyers i NHL.
2 av 3

Matt Read spelar med Philadelphia Flyers i NHL.

Ap

Read vann priset som bästa målskytt bland rookies förra året.
3 av 3

Read vann priset som bästa målskytt bland rookies förra året.

Ap

Sport | 30/09/2012 16:07

Södertälje fortsätter att värva NHL-spelare. Först ut var Carl Hagelin, nästa man på tur är Philadelphia-forwarden Matt Read.

SÖDERTÄLJE. Södertälje har gjort klart med ännu en NHL-spelare. Först ut var New York Rangers Carl Hagelin, nu får svensken sällskap av en av NHL:s bästa målskyttar, Matt Read. Read som har kontrakt med Philadelphia Flyers, gjorde 24 mål och 23 assist förra säsongen vilket placerade honom på plats sju i Flyers interna poängliga. Han fick även priset som NHL:s bästa målskytt bland rookies förra säsongen.

– Read är en skicklig och mångsidig forward/center. Han tävlar intensivt och har näsa för att göra mål på kanadensiskt manér med styrningar och returer samt har ett bra snabbt skott. Med Matts allsidighet där han bemästrar det mesta kommer han att vara en stor tillgång för SSK.

Anledningen att Matt Read ansluter till SSK:s trupp tros vara Emil Billberg som spelar med Södertälje, och som är god vän med Read sedan tidigare.

–  Vi tror att anpassningen in i laget kommer förenklas av att han sedan tidigare är vän med och har spelat många år med Billberg, säger Södertäljes sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande enligt Expressen.