Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Uddlöst Djurgården mållöst mot Västerås

Challe Berglund har en del att fundera på.

Challe Berglund har en del att fundera på.

Dan Hansson

Sport | 30/09/2012 18:49

Djurgården lyckades inte med att få in en enda puck bakom Västerås-keepern Lasse Johansson. Detta trots 41 skott på mål.

VÄSTERÅS. På förhand tippades Djurgården som ett topplag i Hockeyallsvenskan. Verkligheten har sett lite annorlunda ut, totalt har det blivit tre vinster på sju matcher. På söndagen var Västerås nästa lag att besegra Djurgården.

– Naturligtvis jätteskönt, säger tränaren Joakim Fagervall till Viasat Hockey efter matchen.

Storspel av Johansson

Det var mycket Djurgården i matchen mot Västerås, men laget saknar just nu udd och då hjälper det inte att man har totalt 41 avslut på mål. Lasse Johansson i Västeråsmålet var riktigt bra, men Challe Berglund har lite att tänka på när det kommer till att öka effektiviteten i Djurgården. Västerås tränare Joakim Fagervall var mycket nöjd med sin målvakt efter matchen.

– Det här är den verkliga bilden av honom, målvakten är den spelare som syns, sa han till Viasat Hockey.

Effektivt Västerås

Västerås var mer effektiva, första målet kom efter ett direktskott från Mikael Zettergren som styrdes av Brady Leisenring in i mål. I början av tredje perioden var det dags igen för Zettergren av visa vägen då han säkert placerade in pucken i mål efter en kontring. Sista målet kom efter att Djurgården i ett sista desperat försök efter mål plockade ut målvakten, än en gång var det Zettergren som var framme och la in pucken som innebar 3-0 till Västerås.

Frågan är nu hur mycket Djurgården faktiskt är i behov av sina NHL-förstärkningar?