Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ölvestad efter fiaskostarten: "Önskar att fansen visar tålamod"

- 01/10/2012, 16:55 -
Jimmie Ölvestad vädjar om tålamod efter Djurgårdens dåliga start i hockeyallsvenskan.
1 av 2

Jimmie Ölvestad vädjar om tålamod efter Djurgårdens dåliga start i hockeyallsvenskan.

Bildbyrån / Nils Jakobsson

Lagkaptenen Timmy Pettersson vill att alla i laget ska kliva fram bättre.
2 av 2

Lagkaptenen Timmy Pettersson vill att alla i laget ska kliva fram bättre.

Bildbyrån / MARCUS ERICSSON

Nia i hockeyallsvenskan och måltorka. Nu vädjar publikfavoriten Jimmie Ölvestad till fansen om tålamod: "Det tar tid innan folk lär känna varandra."

STOCKHOLM. Starten i hockeyallsvenskan har blivit allt annat än enkel för storlaget Djurgården. Stockholmarna har torskat mot både Troja-Ljungby, Mora, Oskarshamn – och nu senast en 3-0-smäll mot Västerås. Missnöjet har varit stort bland fansen – och nu vill Jimmie Ölvestad ha arbetsro.

– Vi jobbar på allt vi kan. Det enda jag önskar är att fansen visar tålamod. Vi har 16 nya spelare så det tar lite tid innan folk lär känna varandra och stabiliteten infinner sig. Jag förstår att fansen är besvikna, det är vi också, säger Jimmie Ölvestad till Nyheter24.

Ett målsnålt Djurgården har skjutit 88 skott på de tre senaste matcherna och gjort fyra mål. Detta ger en måleffektivitet på 4,5 procent. Ineffektiviteten och spelet i powerplay är det publikfavoriten menar ligger bakom den dåliga inledningen.

– Mot Västerås sköt vi 44 skott på mål, problemet är att vi inte gör några mål. Dessutom har vårt powerplay-spel varit under all kritik, då vinner man inte matcher. Hade det varit bra mot Malmö i fredags så hade vi vunnit stort, hade det fungerat mot Västerås i söndags så hade vi vunnit den matchen, säger Ölvestad.

Djurgårdens lagkapten Timmy Pettersson:

– Tre vunna matcher är inte tillräckligt bra. Vi har några som ska göra poäng men jag vill inte säga något namn. Alla måste bli bättre. Vi backar måste även kliva fram offensivt, inte bara ta skott utan också ska gå in framför mål och vara mer oömma, säger han till Nyheter24.

Är det någon i laget som får godkänt?

Chet (Pickard, red. anm.) har varit duktig, han har gjort det han ska. I övrigt vill jag inte kommentera individuella spelare. Alla behöver komma upp som lag, jag vill inte sätta fingret på vilka som ska spela bättre.