Onsdag 22 Sep
Stockholm

Förbundet stoppar all star-matchen: "Absurt"

Djurgårdens Gabriel Landeskog – en av NHL-stjärnorna i hockeyallsvenskan.
1 av 4
Djurgårdens Gabriel Landeskog – en av NHL-stjärnorna i hockeyallsvenskan. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Landeskog är den senaste NHL-spelaren som kommer in i hockeyallsvenskan.
2 av 4
Landeskog är den senaste NHL-spelaren som kommer in i hockeyallsvenskan. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Anze Kopitar har spridit stjärnglans i Mora.
3 av 4
Anze Kopitar har spridit stjärnglans i Mora. Foto: Olle Liljeblad
Douglas Murray kom också hem till Djurgården under lockouten.
4 av 4
Douglas Murray kom också hem till Djurgården under lockouten. Foto: Olle Liljeblad

Hockeyallsvenskans all star-match mot finska andraligan stoppas av svenska ishockeyförbundet – för att den konkurrerar för mycket med Tre Kronor. Ligabossen: "Vi tycker det är obegripligt."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STOCKHOLM. Hockeyallsvenskan presenterade sina planer om all star-matcher under landslagsuppehållen på upptaktsträffen i september. Tanken var att de bästa allsvenska spelarna skulle gå ihop i ett lag och möta ett motsvarande lag från finska andraligan samtidigt som Tre Kronor spelar Karjala Cup i november. Men nu sätter svenska ishockeyförbundet stopp för all star-matchen – eftersom de tycker att det konkurrerar för mycket med Tre Kronor.

En förklaring som inte hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson köper. 

– Vi tycker det är obegripligt att ett starkt varumärke som Tre Kronor är rädda för att få mindre mediefokus om vi spelar en välgörenhetsmatch mot ett lag från finska andraligan. Det känns som att skjuta gök med luftvärnskanon som det brukar heta, säger Stefan Bengtsson till Nyheter24.

Särskilt tråkigt tycker Stefan Bengtsson att beslutet är eftersom hockeyallsvenskan skulle ha kunnat ställa upp med ett riktigt stjärnfyllt lag. Västerås stjärnduo Mikael Backlund och Patrik Berglund, Södertäljes Carl Hagelin och Matt Read, Djurgårdens Gabriel Landeskog och Douglas Murray samt Moras Stanley Cup-mästare Anze Kopitar är tillgängliga om NHL-lockouten fortsätter.

– Ja, just i år, i den bästa av alla världar, skulle vi kunna ställa upp med ett extremt bra all star-team. Men det är ju mer hypotetiskt.

Det fanns också planer på att möta ett all star-lag från ryska andraligan och norska högstaligan – men dessa planer får nu också läggas på is.

– Godkänner de inte den första matchen så kommer de inte godkänna att vi spelar mot Ryssland under ett annat internationellt speluppehåll. Tanken var att utnyttja internationella speluppehåll och spela internationella matcher. Det är absurt att de kallar det för internationella uppehåll när vi inte får spela en internationell match.

Kommentera
Kopiera länk
Dela