Conny Strömberg har utstått många påhopp under sin karriär.
1 av 3
Conny Strömberg har utstått många påhopp under sin karriär. - Foto: Bildbyrån/Björn Tilly
Strömberg avslöjar i sin bok att han måste filma för att få med sig utvisningar.
2 av 3
Strömberg avslöjar i sin bok att han måste filma för att få med sig utvisningar. - Foto: Bildbyrån/Björn Tilly
Strömberg tycker att han var mer hetlevrad förr.
3 av 3
Strömberg tycker att han var mer hetlevrad förr. - Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

”Ja, jag är alkis, men jag leder poängligan"

Tjockis. Alkis. Conny Strömberg, 37, har fått utstå många påhopp under sin karriär. I sin kommande självbiografi "Conny Strömberg - en lirares bekännelser" skriver han om hur han hanterat attackerna.


En lirares bekännelser

Conny Strömbergs självbiografi är skriven med hjälp av journalisten Daniel Enestubbe och släpps den 12 december. Boken kan bara beställas online i en begränsad upplaga på Hockeysverige.se och Mrmadhawk.se.

Conny Strömbergs skandaler genom åren har gjort honom till ett tacksamt mål för både motståndare och publik. Nyheter24 har exklusivt tagit del av hans kommande självbiografi där han berättar om alla verbala attacker och hur han häcklats för sina problem.

"Det fanns en tid då jag kunde bli otroligt irriterad och uppföra mig helt galet när jag spelade hockey", skriver Conny i sin bok.

"Jag tvekade inte en sekund att skrika tillbaka när någon i publiken häcklade mig genom att skrika ”tjockis” eller ”alkis”. Men det var då det. På den tiden blev jag förbannad. Det var framför allt under 90-talet den riktigt hetlevrade versionen av Conny Strömberg kunde skymtas."

2001 påbörjade Strömberg en utlandskarriär som varade i flera säsonger. Han spelade i både Danmark, Tyskland, Österrike, Finland och Slovenien innan han återvände till Sverige och allsvenska Örebro 2009. Och även då möttes han av samma glåpord som tidigare.

"Det som förvånar mig är hur många spelare i de allsvenska lagen som orkar hålla på. I varje lag finns det två, tre stycken som på allvar tror att jag blir förbannad för att de skriker att jag är fet eller att jag dricker sprit. Jag skulle kunna köpa det om det handlat om valpiga spelare som inte fyllt 25. Men här pratar vi om vuxna spelare över 30 år som håller på. Vi snackar rutinerade lagkaptener och assisterande lagkaptener."

"Alkoholkortet", som han kallar det, möter han så här: ”'Ja, jag är alkis, men jag leder poängligan. Vad tycker du om det? Hur känns det för dig?'. Då brukar de inte ha någonting att komma med."

Strömberg har ofta anklagats för vara en filmare. Många är motståndarna som varit rasande på stjärnan.

"Här kommer dessutom ett erkännande: svar ja, det har hänt att jag filmat några gånger – apropå det faktum att en del spelare beskyller mig för att vara en filmare. (...) De tar inga hakningsutvisningar på mig av den enkla anledningen att jag är väldigt stark i kroppen och därmed svår att få ner i isen. Jag vill det egentligen inte, men vissa gånger har jag lagt mig ner i syfte att skaka fram ett powerplay för att ge oss chansen att vinna matchen."

Conny Strömbergs självbiografi kommer ut i december.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.