Challe Berglund har varit en pressad man den senaste tiden.
1 av 3
Challe Berglund har varit en pressad man den senaste tiden. - Foto: Olle Liljeblad
Challe avgår som tränare, men fortsätter som sportchef i klubben.
2 av 3
Challe avgår som tränare, men fortsätter som sportchef i klubben. - Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Challe hoppas att Tony Zabel ska få fart på laget.
3 av 3
Challe hoppas att Tony Zabel ska få fart på laget. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson

Challe: "Det är mitt fel"

Challe Berglund har stått i båset och sett sitt Djurgården sjunka längre och längre ner i tabellen. Nu avgår han som tränare – och ger sig själv skulden: "Jag är huvudansvarig och det är mitt fel."


Djurgårdens säsong

Placering: 10.

Poäng: 28.

Facit: Sju segrar, sex oavgjorda och åtta förluster.

Målskillnad: 49-53.

STOCKHOLM. Efter bara 21 matcher avgår Challe Berglund som tränare. Inledningen på säsongen har blivit sämre än någon hade förväntat sig av Djurgården.

– Det är inte kul, men jag måste se till vad som är föreningen bästa. Vi har inte nått dit vi vill eller hade förväntats vara, så då måste man agera på något sätt, säger Challe Berglund till Nyheter24 och tillägger:

– Jag är huvudansvarig och det är mitt fel.

Tony Zabel, 41, som har varit assisterande tränare, blir huvudansvarig och får hjälp av Mats Bäcklin, 46. Challe ska fortsättningsvis enbart koncentrera sig på jobbet som sportchef. Han tror att det faktum att han varit både sportchef och tränare har påverkat laget.

– Jag tycker ledarskapet i vår tränartrio varit för otydligt och vi har inte fått ut max av laget. Ena stunden beställer jag flygbljetter och andra stunden ska jag vara delaktig i träningar och sånt, det blir lite för luddigt. Det finns hög kapacitet i Bäcklin och Zabel. De ska inte behöva gå över mig när de vill göra något, jag vill få ut max av dem.

Hade du pratat med spelarna om att hoppa av innan du bestämde dig?

– Nej, det gjorde jag inte. De är så jäkla lojala att jag inte skulle få ett ärligt svar. De är för snälla för att säga: "fan, det här är för rörigt". Man får lita på sin magkänsla. 

Challe har varit hårt pressad den senaste tiden. Men trots att klubben nu har fattat ett beslut känner han sig inte ett dugg lättad.

– Nej, verkligen inte, inte förrän vi vinner matcher och klättrar i tabellen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.