Attacken mot domarna: "Blev mobbade i skolan"

Conny Strömberg är övertygad om att domarna njuter av att trycka ner andra.
1 av 3

Conny Strömberg är övertygad om att domarna njuter av att trycka ner andra.

Bildbyrån/Björn Tilly

Strömberg är inte precis bästa kompis med männen i randigt.
2 av 3

Strömberg är inte precis bästa kompis med männen i randigt.

Bildbyrån/Björn Tilly

Strömberg riktar även kritik till poliser och vakter.
3 av 3

Strömberg riktar även kritik till poliser och vakter.

Bildbyrån/Björn Tilly

Conny Strömberg, 37, känner sig orättvist behandlad. Hockeystjärnan går till attack mot hela domarkåren i sin nya bok.

Conny Strömberg har inte precis varit bästa vän med domarna. Nyheter24 har exklusivt tagit del av Strömbergs kommande självbiografi "Conny Strömberg - En lirares bekännelser" och i ett utdrag av boken skriver han: 

"Alldeles för många domare är alldeles för dåliga för att spela hockey själva och slutade kanske när de var i 12-13-årsåldern och inte platsade i B-pojkarna. Vad händer då i en utvisningssituation? Jo, jag får en tvåa och har synpunkter på domarnas insats som jag inte kan hålla för mig själv. Säger jag då ett enda ord till de svartvita får jag tio extra minuter. (...) Det jag är kritisk mot bland domarna är just detta. De vågar aldrig ta en strid. Samma sak med ordningsvakter. Det har hänt mig att jag halkat på ett vått golv och sedan åkt ut från stället. Inte tillstymmelse till diskussion. Bara utkastad."

Strömbergs alkoholproblem har varit omskrivet i media. Han skriver i boken att han tappar räkningen på hur många gånger som han blivit kastad i fyllecell.

Och oavsett om det gäller poliser som kastat honom i fyllecell eller domare som gett honom matchstraff drar han en hård slutsats:

"Jag drar hockeydomare, poliser och vakter över en och samma kam. Jag säger inte att alla är det, men många av de som blir något av ovanstående är människor som inte tordes säga ifrån när de gick i skolan. De kanske inte var så poppis utan lite småmobbade. Jag är övertygad om att många väljer sådana yrken eftersom de får möjlighet att trycka ner människor."

Strömberg skriver att han vissa gånger förtjänat att sova ruset av sig i fylleceller. Men han har flera gånger åkt in för, som han kallar det, "skitgrejer".

"En gång kastades jag in i cellen på grund av att jag gick mot röd gubbe klockan halv fem på morgonen, på väg hem från en efterfest. Det var ingen trafik ute, bortsett från en ensam polisbil. När jag gått över vägen körde den fram till mig, en av poliserna vevade ner rutan och sa: ”Så gör man inte!". När jag protesterade och tyckte de var löjliga blev det cellen nästa för mig."

Conny Strömbergs självbiografi släpps i december.

Se spelarens klassiska straff i Modo: