Charles "Challe" Berglund berättar om hur snacket i klubben gick innan han lämnade posten som tränare för Djurgården.
1 av 3
Charles "Challe" Berglund berättar om hur snacket i klubben gick innan han lämnade posten som tränare för Djurgården. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Berglund har ju dock fortsatt som sportchef i klubben.
2 av 3
Berglund har ju dock fortsatt som sportchef i klubben. - Foto: Stefan Jerrevang/SCANPIX
"Efter det att vi gjorde bytet så har Tony Zabel och Mats Bäcklin bara fyra nollpoängare", säger Challe.
3 av 3
"Efter det att vi gjorde bytet så har Tony Zabel och Mats Bäcklin bara fyra nollpoängare", säger Challe. - Foto: SCANPIX

Challe: "Har nästan varit en Cinderella story efter jag lämnat"

Allt gick emot Challe Berglund innan hann lämnade uppdraget som tränare. Men nu sköter han bara sportchefsrollen – och då går Djurgården som tåget i allsvenskan. Nu berätttar han för Expressen om hur det gick till när han avgick som tränare.


Djurgården matcher kvar

20/2: Djurgården–Leksand.

22/2: Örebro–Djurgården.

25/2: Djurgården–Tingsryd.

28/2: Djurgården–Karlskrona.

2/3: Asplöven–Djurgården.

STOCKHOLM. Efter förlustmatchen mot Karlskoga den 14 november rann bägaren över för Charles "Challe" Berglund. Då beslutade han sig att överge rollen som tränare efter en katastrofal inledning på säsongen för Djurgården.

– Då skickade jag sms till några i styrelsen, att jag ville ha ett möte dagen efter då vi var lediga, och jag sa att vi måste göra förändringen nu. Då diskuterade vi det och de köpte det. Jag pratade med Zabel och Bäcklin på fredag morgon. Och sedan dess är det nästan en "Cinderella story", höll jag på att säga. Vi är inte där än. Men det var vad som hände, säger Berglund till Expressen.

"Bara fyra nollpoängare"

De hade tidigare bestämt att Berglund skulle köra på som tränare i minst fem matcher till men Berglund kände att förändringen behövde ske direkt – och därefter har det bara gått uppåt för Djurgården. 

– Efter det att vi gjorde bytet så har Tony Zabel och Mats Bäcklin bara fyra nollpoängare. Det är fantastiskt starkt. Och ändå är vi inte på kvalserieplats. Än.

Djurgården är bara en poäng bakom Karlskoga på direktplatsen till kvalserien nu – och i kväll möter de Leksand i Hovet. Berglund hoppas att deras dåliga start i serien inte ska straffa laget i slutändan.

"Vi lider av den tuffa starten"

– Jag känner att vi har en oerhört bra trend. Vi förlorar få matcher, men vi lider av den tuffa starten. Vi ligger femma. På fem matcher har vi mycket kvar att göra, men vi har skaffat oss ett bra slagläge för avslutningen, säger han och fortsätter.

– Om det är så att vi inte tar den här direktplatsen så har vi faktiskt en otroligt bra trend. Då ser jag positivt på ett playoff också naturligtvis. Ingen tvekan om det, säger han till Expressen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!