Örebro vann matchen rättvist. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Resultatet blev 4-2 till hemmalaget.
Resultatet blev 4-2 till hemmalaget. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Straffat Djurgården förlorade mot Örebro

ÖHK:s Marcus Weinstock både öppnade och stängde butiken. Efter fredagens vinst är Örebro fortfarande med i kampen om tredjeplatsen.

Örebro inledde fredagen bäst och stod för matchens första mål. Djurgården låg därmed under efter målet av ÖHK:S Marcus Weinstock efter tio spelade.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och hann skjuta tio skott på mål innan DIF ens hade fått ett skott på mål. Detta förändrades däremot i den 14:e matchminuten, då Christian Eklund reducerade till 1-1

Trots att DIF fick avsluta perioden fyra mot tre, efter lite gruff på planen, förblev resultatet oavgjort inför matchens andra period.

Fortsatt jämnt

Ett nytt Djurgården återvände i den andra perioden och det hann bara gå några sekunder innan det small igen.

Med assist från Pontus Åberg lyckades DIF:s Kristofer Ottosson utöka till bortalagets fördel i powerplay och det stod 2-1, Ottossons 15:e mål för i år.

Tio minuter senare kom hemmalagets reducering. Denna gång till förtjänst av Jonas Karlsson, som förvaltade passen från Emil Kåberg.

Tredje perioden

Örebros Henrik Löwdahl blir den tredje periodens förste målgörare med cirka elva minuter kvar att spela.

Därefter hade båda lag ett par chanser, men hemmalaget var hetast - vilket också märktes när Anders Eriksson är nära att sätta 4-2.

I stället får Marcus Weinstock straff med dryga minuten kvar att spela. En chans som han inte slösar bort och matchen slutar, rättvist nog, 4-2 till ÖHK - som nu är med i kampen om tredjeplatsen.