Tisdag 17 Maj
Stockholm

Succéback förstärker SM-finalisten

Trots SM-finalplatsen börjar Luleå redan titta på truppen till nästa säsong – och nu kan Nyheter24 avslöja att Södertäljes poängstarke back Andreas Hjelm, 25, skriver på för klubben den närmaste veckan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Hjelms säsong

Matcher: 50.

Mål: 7.

Assist: 27. 

Utvisningsminuter: 8 minuter.

Plus/minus-statistik: 20

Hockeybloggen Mr Madhawk skrev för några dagar sedan att SSK:s succéback Andreas Hjelm är på väg till elitserien och SM-finalisten Luleå. Nu kan Nyheter24 avslöja att Hjelm är helt överens med klubben och att han skriver på i veckan. 

Hjelm har redan börjat tömma sin lägenhet i Södertälje och ska enligt flera av varandra oberoende källor flytta upp till Luleå under veckan.

Är du klar för Luleå nu?

– Nja, vad ska man säga? Vet inte om jag är klar nej, säger Hjelm till Nyheter24 och fortsätter:

– Med respekt för klubbarna kan jag inte säga mer än det här, säger han och hänvisar till sin agent.

Hjelm har visserligen ett år kvar på sitt kontrakt med Södertälje men kan riva kontraktet genom en klausul. Enligt uppgifter till Nyheter24 kommer han inom kort att berätta för Södertälje att han tänker utnyttja den klausulen.   

Även Luleå är förtegna om övergången.

– Vi har valt att inte kommentera uppgifter om spelare som eventuellt är aktuella för klubben. Det är en intern process och vi lägger locket på. Om bara någon vecka kan vi börja prata om de här sakerna, men nu är det fokus på finalserien, säger klubbens sportchef Lars "Osten" Bergström till Nyheter24.

Men han förnekar inte att han har koll på Andreas Hjelm.

– Det är en bra back absolut och vi har en fin tradition av att hålla god koll på bra spelare i allsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt