Flera Karlskrona-spelare var redlösa under en inkilningsprocess förra helgen.
1 av 3
Flera Karlskrona-spelare var redlösa under en inkilningsprocess förra helgen. - Foto: Bildbyrån/Scanpix
De ska bland annat ha juckat och krupit på ett torg i staden i underbyxor och kjolar.
2 av 3
De ska bland annat ha juckat och krupit på ett torg i staden i underbyxor och kjolar. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Med anledning av deras beteende har klubben kallat till en möte under måndagen: "Detta är inte acceptabelt", säger sportchefen Stefan Bengtzén.
3 av 3
Med anledning av deras beteende har klubben kallat till en möte under måndagen: "Detta är inte acceptabelt", säger sportchefen Stefan Bengtzén. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Dagsfylla, juckande och krismöte – klubben rasar mot spelarnas inkilning

Det gick vilt till för den allsvenska klubben Karlskrona HK:s nya spelare i helgen. Under en inkilningsprocedur sågs flera av spelarna – iklädda underbyxor och kjolar – vid lunchtid i centrum av Karlskrona redigt överförfriskade.


Allsvenskans första omgång

Första omgången i allsvenskan spelas om en månad, den 12 september. Den ser ut så här:

Rögle–Södertälje

Asplöven–Karlskrona

Djurgården–Troja-Ljungby

Björklöven–Malmö Redhawks

Karlskoga–Oskarshamn

Mora–Almtuna

KARLSKRONA. Inkilning inom idrotten är något har diskuterats flitigt i svensk media. Proceduren, för nya spelare i lagen, har kritiserats för att vara förödmjukande och oetiskt vid flera tillfällen. Förra veckan utsattes allsvenska Mora IK:s spelare för en "björnattack" av den roligare sorten när klubbdirektören Peter Hermodsson tog på sig en björndräkt för att skämta med spelarna. Den här veckan är det allsvenska Karlskrona HK som har hamnat i centrum hos medierna.

"Tog sig i skrevet"

Enligt SVT Blekingenytt har flera spelare, utklädda i kjolar och underbyxor, skämt ut sig i centrum av staden redan vid lunchtid förra helgen. Spelarna ska ha varit märkbart berusade och ha krupit omkring på ett torg i staden.

– En av dem tog sig i skrevet och juckade när några unga flickor gick förbi. Det var också spelare som klättrade i en byggnadsställning på Ronnebygatan. Vi trodde att det var en svensexa och blev förvånade när de presenterade sig själva som ishockeyspelare i Karlskrona, säger ett vittne till SVT.

"Detta är inte acceptabelt"

De ska också ha dragit ned byxorna i samband med en fotografering vid en staty – något som har gjort klubben och sportchefen Stefan Bengtzén att kalla till ett möte under måndagen.

– De var ganska slätstrukna i dag och jag kunde spåra en viss skam. Det var ingen som fällde några kommentarer. Spelarna är anställda av oss och ska uppträda skötsamt gentemot klubben. Detta är inte acceptabelt, säger han till SVT och fortsätter:

– Alla har haft en del i det här och alla fick sig en släng av sleven. Det hade de gjort sig förtjänta av, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.